In Midway wordt de oorlog uitgevochten

In de oorlogsfilm staan maar liefst drie verschillende veldslagen centraal. Deze werden in de Tweede Wereldoorlog door de Amerikanen en Japanners in de lucht en op zee uitgevochten. Midway toont de vernietiging bij het bekende Pearl Harbor, maar ook de twee aanvallen die hierop volgde. De Doolittle Road (waarbij Japan vanuit de lucht werd aangevallen) en de Slag bij Midway. Midway was een eiland bij Hawaï dat een Japanse invasie kon voorkomen. De Amerikanen deden er vervolgens alles aan om de Japanse troepen te trotseren.

Midway

Een crew en cast om u tegen te zeggen

Geen lichte kost dus, die bikkelharde strijd die een groot deel van de oorlog bepaalde. Gelukkig zijn er genoeg ijzersterke acteurs opgetrommeld om de thema’s tot leven te brengen. Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson en Nick Jones spelen allemaal een luitenant of admiraal in de film. Ze worden bijgestaan door regisseur Roland Emmerich. Grote kans dat jij al eerder films van hem hebt gezien. Zo maakte hij onder andere The Day After Tomorrow, Godzilla en 2012.

Midway

Release op Veteranendag

Om alle actiescènes, acteurs en de regisseur te kunnen financieren is er behoorlijk wat geld in de productie gepompt. Maar liefst $100 miljoen werd er geïnvesteerd in Midway. Eerder schreven we al over de eerste trailer, die al veel goeds beloofde. Check hieronder de nieuwe trailer.

De gehele film, die langer dan 2 uur zal duren, wordt binnenkort uitgebracht in Amerika. Dan is het Veteranendag in Amerika. Een meer toepasselijke release-datum had dus ook niet kunnen worden verzonnen. In Nederland is hij vanaf vandaag te zien.