In deze nieuwe Tweede Wereldoorlogsfilm wordt de slag bij Midway verteld, zo’n zes maanden na de historische verrassingsaanval op de Amerikaanse marinebasis op 7 december 1941. Want Pearl Harbor was slechts het begin…

Midway, de nieuwe Tweede Wereldoorlogsfilm

Het spectaculaire oorlogsepos Midway brengt de meest ingrijpende zeeslag van de Tweede Wereldoorlog naar het witte doek. De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de Amerikanen in juni 1942 opnieuw de keiharde strijd aan, dit keer om het strategische eiland Midway, gelegen in de Stille Oceaan. De Amerikanen waren sterk in de minderheid, maar dat hield ze niet tegen. Door middel van spionage en gewaagde oorlogstactieken wisten de Amerikanen met de slag om Midway het tij van de oorlog te keren.

midway nieuwe film trailer 2019

De cast van deze nieuwe Tweede Wereldoorlogsfilm bestaat uit een aantal namen van wereldklasse. Zo kan je genieten van de indrukwekkende acteerkunsten van Woody Harrelson (Venom, The Hunger Games) en Luke Evans (The Hobbit, Fast & Furious). Verder zijn er rollen weggelegd voor Nick Jonas, Darren Criss, Aaron Eckhart en Dennis Quaid.

Trailer Midway oorlogsfilm

Midway is geregisseerd door Roland Emmerich. De Duitse regisseur is onder andere bekend van Independence Day en The Day After Tomorrow, en dat is te zien ook. De beste man hemzelf staat namelijk bekend om zijn producties vol met ontploffingen en andere rampen. Zo indrukwekkend dat het soms lijkt dat de man een fetisj voor explosies heeft- in de goede zin. Eén ding staat dus vast: aan actie geen gebrek in Midway.

Trailer Midway

Kan je niet wachten tot je deze toffe film kan aanschouwen? Dan dien je nog even geduld te hebben. Vanaf 7 november 2019 is deze nieuwe film te zien in de Nederlandse bioscopen.