Micro-flirting is dé opkomende trend

Flirten kun je op allerlei manieren doen. De één is recht voor raap en waardeert het als anderen ook direct zijn in hun benadering. Anderen vinden dit misschien wat te confronterend of spannend en houden meer van een subtiele en speelse benadering. Maar nu lijkt er een nieuwe datingtrend in aankomst te zijn: micro-flirting.

Deze benadering van flirten is nu helemaal hét datingonderwerp op verschillende sociale media platformen zoals TikTok. Maar wat is dit nou precies? Micro-flirting is een subtiele manier van flirten, gekenmerkt door een ‘niet zo voor de hand liggende’ flirt-techniek bestaande uit dubbelzinnige signalen.

Perfect voor mensen die verlegen of onzeker zijn

Deze manier van flirten lijkt vooral toegepast te worden door mensen die zelf erg verlegen of zelfs wat onzeker zijn, omdat ze op deze manier toch anderen te benaderen zonder meteen je diepste intenties en verlangens op tafel te hoeven leggen. Op TikTok vertelt Kimberly Moffit, een Canadese relatietherapeut en mediapersoonlijkheid, over deze techniek.

Micro-flirting omvat dus vooral subtiele signalen, zoals het zogenaamde ‘testen van het water’ om de reactie van de ander te peilen. Hoewel genoeg reacties laten weten dat ze deze manier van flirten heel prettig vinden, waarschuwen sommige datingcoaches er wel voor. Niet omdat de specifieke manier heel veel schade zou kunnen aanrichten, maar door de achterliggende reden waarom mensen het gebruiken. Zo is het inderdaad een fijne manier voor verlegen mensen, dat zeker. Maar als de micro-flirting voortkomt uit onzekerheid, en je niks anders durft, dan is het toch beter om eerst zelf daar aan te werken middels de tips om zelfverzekerder te worden.

@ask_kimberly Let me know if you guys want examples for the last one💗 #psychology #expert #psychological #psychologyhacks #psychologytricks #psych #psychologytips #datingadviceforgirls #datingadviceforwomen #datingcoach #datingtips #datingadvice #datingexpert #relationship #relationships #adviceforgirls #advicetiktok #advicetok #guys #howtogetaguytolikeyou #dating #attraction #attractive #noticeyou ♬ original sound – Ask Kimberly

De kunst zit in het vermijden van directe benaderingen

De mensen die graag gebruik maken van micro-flirting zijn er daarentegen wel heel positief over. Zij vinden directe benaderingen nou eenmaal te aanvallend. Deze meer subtiele manier van flirten met subtiele signalen past beter bij ze. Ook maakt het de angst voor afwijzing voor deze mensen kleiner, aangezien het voor hen niet direct voelt alsof hun toenadering wordt afgekeurd. Toch blijven de experts benadrukken dat het belangrijk is om, in plaats van te vertrouwen op moeilijk te ontcijferen signalen, te werken aan zelfvertrouwen en authentiek te flirten door simpelweg jezelf te zijn.

Ben jij alsnog terughoudend en wil je toch flirten? Lees dan onze tips om minder verlegen te worden.