De Mexican Bulldog is dé biercocktail voor mannen

Met het ontzettend warme weer deze dagen is het een groot gemis om géén heerlijk drankje te drinken. Fris witbier of een lekkere radler op het terras is altijd goed, maar mocht je zelf een brouwsel willen maken die nóg lekkerder is, dan hebben wij voor jou het drankje. De Mexican Bulldog is namelijk een biercocktail, bestaande uit onder andere Tequila en Corona, die je zeker niet wilt missen.

 

De ingrediënten en het recept

Bij cocktails hebben veel mannen meteen een kleurrijk, niet zo mannelijk beeld. Dit is gelukkig niet altijd het geval. Je hoeft niet te per se kiezen voor een Martini of een Old Fashioned om dat testosteron te boosten. Met de Mexican Bulldog maak je een heerlijk, verfrissende biercocktail. De ingrediënten die in de cocktail gaan zijn:

  • Tequila Blanco (120 ml)
  • Cointreau (30 ml)
  • Corona (2 flesjes)
  • Limoensap (50 ml)
  • Suikersiroop (30 ml)
  • Zout (2 snufjes)
  • IJsblokjes

Biercocktail mexican bulldog

De volgorde om de cocktail te maken is als volgt: eerst maak je de randen van het glas nat en doe je er zout op, net als bij de bekendere zus van de biercocktail, de Margarita. Hierna doe je de Tequila, Cointreau, het limoensap en de suikersiroop in je cocktailshaker. De volgorde hiervan is belangrijk zodat het optimaal gemixt wordt. Voeg bij het uitschenken een stukje limoen toe om de cocktail net die frisse edge te geven.

De biercocktail compleet maken

Wat de Mexican Bulldog apart maakt ten opzichte van andere cocktails, is dat er Corona in gaat. Dit is het laatste, cruciale ingrediënt voor de biercocktail en je stopt het flesje er gewoon op de kop in. Cheers!

Met de Mexican Bulldog zorg jij er voor dat je met een mannelijke variant op cocktails iedereen blij maakt op jou barbecue. De Bullldog is een heerlijk drankje voor op een zomerse dag. Hij combineert verfrissend, koud bier met en citrusachtige cocktail op basis van tequila: de Margarita.