Waar gaat de film over?

In deze Netflix film is te zien hoe, in een door oorlog verscheurd gebied in het Midden-Oosten, een oliebron in de brand staat. De enige manier om het vuur te blussen is door een team op pad te sturen met een lading nitroglycerine. Dit gevaarlijke goedje bevindt zich echter op zo’n 800 kilometer afstand, en niemand staat te springen om deze levensgevaarlijke missie uit te voeren. Wanneer huurling Alex (gespeeld door Alban Lenoir) gedwongen wordt, door een meedogenloze tiran die zijn gezin bedreigt, om dit op te lossen, gaat hij met een team de uitdaging aan.

Bekijk hier de trailer van The Wages of Fear:

Wie spelen er in de film?

De hoofdrolspeler, Alban Lenoir, draagt The Wages of Fear op zijn brede schouders. Zijn optreden als Alex, de stoïcijnse huurling gedreven door beschermende instincten, is overtuigend. Franck Gastambide en Ana Girardot voegen bovendien een sterke dynamiek toe aan de groep durfallen die de gevaarlijke lading vervoert.

The Wages of Fear remake minder populair dan de voorganger

Ondanks dat The Wages of Fear een actievolle film is, waren de eerste reacties op de film niet al te lovend. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van 29% weten te scoren. Dit is toch zonde, want het origineel wist de ultiem zeldzame 100% score te behalen. Ook op IMDb trekt The Wages of Fear geen volle zalen, daar scoort het namelijk een 4,5 als score. Laat deze slechte eerste scores je niet gelijk afschrikken om vervolgens de film voor altijd af te schrijven. Op X (voorheen Twitter) hebben genoeg mensen zich ook laaiend enthousiast uitgelaten over de Netflix Original:

tweet

tweet

tweet