1. Er zijn geen gevoelens meer voor elkaar

Allereerst is het erg belangrijk dat jullie beiden geen gevoelens meer voor elkaar hebben. Alleen dan kun je wel met je ex naar bed gaan. Gevoelens maakt alles lastig, maar als jullie beiden zeker weten dat het echt alleen casual is kun je prima met je ex het bed delen. Zorg wel dat de communicatie goed open blijft, zodat jullie het ook kunnen bespreken als er toch weer gevoelens ontstaan. Jullie hebben niet voor niks een relatie gehad, maar er is ook een duidelijke reden geweest dat jullie nu uit elkaar zijn. Alleen als je op één lijn zit kun je een situatie als dit aangaan. Let dus goed op de signalen dat je ex-vriendin jou nog leuk vindt.

2. Je wilt beiden geen relatie

Aansluitend op de eerste situatie is het ook belangrijk dat jullie allebei geen relatie willen. Je maakt hierdoor duidelijk dat het puur gaat om het intimiteit in bed maar je verder niet aan elkaar vast zit. Als je dit goed met elkaar bespreekt hoeven er geen problemen te ontstaan. Zorg wel dat ook in deze situatie goed gecommuniceerd wordt. Mocht er verandering komen en één van jullie wel een relatie willen, is het toch verstandig om op te houden met deze regeling.

3. Ze waren goed in bed

Een beetje oppervlakkig misschien maar wel eerlijk: als je ex ontzettend goed is in bed, kun je best weer met diegene het bed in duiken. Het is hierbij dus ook goed om er duidelijk van te zijn dat jullie geen gevoelens meer voor elkaar hebben. En als alles toch goed overlegd is, jullie beiden behoefte hebben aan iemand, waarom zou je dan niet diegene kiezen waarvan je weet dat het goed zit?

met je ex naar bed weer

4. Je hebt toch enige behoefte aan vastigheid

Voor de één lijkt het fantastisch en voor de ander is het een nachtmerrie: de casual hookups. Om hier en daar een eenmalig avontuurtje te hebben past beter bij de één dan de ander. Als tussenweg kun je daarom, in overleg, ook een prettige regeling met je ex afspreken. Zo heb je geen relatie met elkaar, kom je toch toe aan je behoeften en hoef je dat niet met een vreemde te doen. Het biedt dus toch een beetje vastigheid terwijl je ook lekker kunt doen wat je zelf wilt. Helemaal niet verkeerd.

5. Je hebt de situatie goed besproken

Om wel op een goede manier met je ex naar bed te gaan moet je de hele situatie wel goed met elkaar bespreken. Zijn jullie allebei klaar voor deze regeling? Geen gevoelens meer in het spel? Dan kun je duidelijke afspraken met elkaar maken. Zo weet je precies hoe de ander er in staat en welke regels voor jullie handig zijn.

6. Je hebt elkaar jaren niet gezien

Het is ook niet erg als je weer een keer het bed in duikt met je ex als je elkaar al jaren niet hebt gezien. Mits je allebei natuurlijk niet al in een relatie zit. Het kan best zijn dat je na al die jaren wel klaar bent om elkaar weer en keer op z’n best mee te maken. Als je allebei maar van elkaar weet dat het niet iets te betekenen heeft, kun je rustig wel weer een keer met je ex in bed duiken.

Lees ook: Dagelijks je vriendin belachelijk maken zorgt voor een sterke relatie.