Messi bij Louis Vuitton

Dat Messi met een horloge van Louis Vuitton loopt, is niet geheel een verrassing. We herinneren ons vast allemaal nog de geweldige campagne van bijna een jaar geleden. Toen Messi voor eerst bij het Franse merk kwam, samen met zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo, in de iconische campagne.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

Toen Messi gisteren het podium betrad, merkten fans dat de voetballer een zeer ongebruikelijk, maar revolutionair uurwerk droeg: de Louis Vuitton Tambour. Deze is voor het eerst gelanceerd in 2002. Het vormde een weergave van het iconische horlogeontwerp van het luxe Franse merk.

Louis Vuitton Tambour

In het Frans betekent tambour trommel, vandaar de ronde kastvorm en de ronde diepte van het horloge. Maar het is ook een verbinding met de Zuid-Amerikaanse passie en trots die iedere Argentijnse fan uitstraalde tijdens het WK in Qatar. De versie uit 2023 van LV’s Tambour is een interessante weerspiegeling van de visies die uit La Fabrique du Temps komen.

Het stuk van Messi is een geelgouden behuizing van 40 mm die zijn recordbrekende achtste Ballon d’Or weerspiegelt. Daarnaast zijn er kleine details die het horloge omhullen. Het gebruik van een geïntegreerde armband is een rage in de moderne horlogerie; luxe Zwitserse merken zoals Audemars Piguet en Patek Philippe waren voorstander van deze functie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

De retail prijs van dit horloge bedraagt maar liefst $ 52.000. Voor een vermogend man als deze kleine Argentijn is dat natuurlijk een peulenschil, kijkend naar het salaris van Lionel Messi bij Inter Miami.

Ballon d’Or

We kunnen er niet omheen, de jaarlijkse prijsuitreiking die wordt gehouden door de Franse krant France Football. Deze werd dus wederom gewonnen door Messi. Ondanks zijn mindere prestaties voor het Franse PSG, wist hij met zijn WK-overwinning en zichtbaar directe invloed op de prestaties Inter Miami, toch de Ballon d’Or voor de achtste keer te winnen. Een record dat waarschijnlijk niemand zal verbeteren. Naar eigen zeggen was dit Lionel Messi’s laatste Ballon d’Or uit zijn carrière. Nu geeft hij het stokje doorgeeft aan de volgende generatie sterren. Al zullen we een dominantie zoals die van Messi en Cristiano Ronaldo waarschijnlijk nooit meer meemaken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)