Zo moet je bulken als je een smalle bouw hebt

Wil jij spiermassa kweken als een beest? Dan is, mits correct gedaan, bulken het antwoord. Bij sommigen vliegen de kilo’s erbij op, terwijl anderen er toch een stuk meer moeite mee hebben. Een goede aanpak kan zijn om maaltijden te kiezen die calorierijk zijn. Zo wordt bulken, zelfs voor degenen met een smalle bouw, een stuk eenvoudiger.

 

Wat voor dingen kun je het beste eten?

Een goed maaltijdidee is pasta pesto. In een potje pesto zit namelijk verrassend veel calorieën in. Als je een kom pasta pesto eet dan zit je al snel op de 1500 calorieën. Daarnaast kunnen vloeibare calorieën het bulken ook een stuk eenvoudiger maken. In de ochtend hebben veel mensen niet zo’n grote eetlust. Je kunt een smoothie/shake maken in de ochtend door melk, ijs, bevroren fruit, Brinta, proteïnepoeder en wat ijs toe te voegen en te mixen. Zo heb jij een vloeibare calorieënbom die je met het grootste gemak naar binnen kunt werken. Nog meer tips voor eten in de ochtend? Check dan vooral deze ontbijt recepten met veel calorieën even.

bulken

Dirty bulking

Krijg je het zelfs met deze tips niet voor elkaar om aan te komen, omdat je maar niet een calorieoverschot haalt? Dan kun je nog een andere route nemen: dirty bulking. Dit betekent dat je gewoon alles naar gooit wat calorieën heeft. IJs, koekjes, burgers, chicken wings, pannenkoeken en friet: het maakt allemaal niet meer uit. We raden dit niet aan, omdat veel ongezond voedsel niet bepaald goed voor je is, maar het kan wel handig zijn om je gezonde dieet aan te vullen met wat vlugge calorieën die je uit dit soort voedsel kunt halen.