De laatste paar jaren op het voetbalveld

Messi moest in 2021 noodgedwongen weg bij het Catalaanse FC Barcelona. Wegens financiële problemen kon Messi niet meer verder bij zijn geliefde Barca. PSG pikte hem op. Na twee seizoenen is het Franse avontuur al klaar voor Messi. Messi wist dat hij deze zomer weg ging bij PSG. Maar waar naartoe? Al Hilal, FC Barcelona en Inter Miami waren dé topkandidaten in de strijd om Messi’s handtekening. Inter Miami won. Dat terwijl zij niet dé favoriet waren.

Messi zelf wilde graag terug naar FC Barcelona, waar de Argentijn van 2000 tot 2021 voetbalde. Uiteindelijk kreeg Inter Miami, het team van eigenaar David Beckham, het voor elkaar om Messi in te lijven. Dat terwijl het aanbod vanuit de zandbak (Al Hilal) vele malen beter was. 500 miljoen per jaar, wie wil dat nou niet?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

Messi is inmiddels al 36 jaar oud en is nog steeds op zoek naar een nieuw avontuur. De keuze voor Inter Miami was puur voor zijn familie, zo meldde Jorge Messi, vader en ook zaakwaarnemer, van de Argentijnse ster.

Het nieuwe salaris van Lionel Messi bij Inter Miami

Mede-eigenaar Jorge Mas deed een boekje open over het salaris van Lionel Messi. Messi zal tussen de 45 en de 55 miljoen euro per seizoen incasseren. Bij PSG was dit 30 miljoen euro. Het leukste voor Messi is dat hier ook nog wat bonussen bij komen kijken. Zo krijgt hij een deel van de shirtverkoop van de club en de winst uit de tv-rechten van de Major League Soccer, de voetbalcompetitie in de VS. De televisierechten zijn sinds vorig jaar in handen van Apple. Volgens Jorge Mas zal Messi ook nog aandelen hebben in de club als hij met pensioen gaat.

Het ‘Messi-project’ begon al in 2019, terwijl de club zelf pas in 2018 is opgericht. David Beckham en Jorge Mas hebben het Messi erg aantrekkelijk gemaakt!