Mercedes-Benz G-klasse

Eén van de meest iconische auto’s ooit gemaakt: de G-klasse van Mercedes-Benz. Al sinds 1979 veroveren ze de markt met een deze auto. De trekkracht en topsnelheid zijn abnormaal voor auto’s van deze grootte, maar Mercedes-Benz heeft het met twee vingers in de neus gemaakt, althans, zo lijkt het.

De auto is namelijk sinds 1979 niet heel veel veranderd in het eerst opzicht. Maar wanneer je de auto binnenstap en je gaspedaal indrukt, merk je toch dat ze de auto hebben weten te verbeteren. Maar voor sommige mensen kan het nóg wel unieker. Daarvoor zijn een aantal ‘tuning’ bedrijven gaan sleutelen aan de G-wagen.

mercedes-g-klasse-suicide-doors

Laat je G-klasse hoffelijk tunen met suicide doors

Zo kennen we natuurlijk allemaal het bedrijf Brabus. Het bedrijf maakt van verschillende varianten van Mercedes een racemonster en halen ook uit de G-klasse nog extra power. Maar welke we nog niet écht kennen, is de Duitse tuner Hofele. Dit tuningsbedrijf bouwt G-klasses niet alleen om tot nog snellere auto’s, ze voegen ook zeker wat toe aan de auto. Zo hebben ze bij een aantal G-klasses suicide doors geplaatst. Want ze weten ook wel: de eigenaren van de nieuwere modellen rijden deze auto vanwege de luxe, niet om het feit dat je er off-road mee kan.

De passagiers achterin kunnen dus fantastisch instappen vanwege deze deuren. Chapeau Hofele, want voor veel bezitters van deze luxe bolide zal het een gadget zijn die ze graag aan de auto willen toevoegen. Maar, er is nog meer dat ze aan je auto doen wanneer ze de suicide doors plaatsen.

suicide-doors-mercedes

En tot slot maken ze het je passagiers wel heel comfortabel met luxe massagestoelen. Deze zijn extra breed en ze verkoelen en verwarmen, dus je passagiers zullen altijd extra comfortabel zitten. Over de prijs is trouwens niets duidelijk, want ze werken op offerte. Dat betekent dat je zelf even moet navragen wat het allemaal gaat kosten om dit alles aan jouw G-klasse toe te voegen.

Check hieronder meer foto’s van de brute auto:

auto met massagestoelen

mercedes G-klasse suicide doors