Mercedes-Benz G-klasse

De kans is heel erg groot dat je al bekend bent met de G-klasse van Mercedes-Benz. Dat is ook niet gek, want er rijden steeds meer van deze modellen op de weg. Zelfs de Koninklijke Marechaussee heeft geïnvesteerd in de gepantserde modellen van Mercedes, omdat ze er al jaren om bekend staan dat het de meest robuuste terreinwagens zijn die er te koop zijn op dit moment.

Natuurlijk is het in de autowereld, dus ook bij dit model, altijd een geval baas boven baas. Want deze 3-asser die compleet is getuned, beukt alle standaard modellen keihard aan de kant.

MERCEDES-BENZ-G63-AMG-6×6 (1)

Mercedes-Benz G63 AMG 6×6

Het is dan ook meer een terreinwagen dan een bolide waarmee je graag 120 km/u mee op de snelweg gaat rijden. Deze Mercedes-Benz G63 AMG heeft in totaal namelijk 6 wielen waarvan duidelijk zichtbaar is dat ze gemaakt zijn om in de modder te crossen. Overigens wordt deze variant niet eens geleverd door Mercedes zelf. De tuner Mechatronik heeft het mogelijk gemaakt voor de klant van deze bolide om in zo’n brute terreinwagen te rijden, waarbij alles is geoptimaliseerd.

Natuurlijk hebben ze veel aangepast bij deze auto. Het exterieur van de G-klasse is helemaal aangepast zodat het alle onverharde terreinen aan kan. Daarnaast is de wielhoogte tijdens het rijden aan te passen zodat je altijd het meeste comfort hebt. Ook kan deze auto rivieren door tot een diepte van één meter. Uniek voor een G-klasse.

binnenkant g klasse achterkant mercedes-benz

Het tunen van je G-klasse kost wél wat

Natuurlijk is het geen goedkope wagen. Een normale G-klasse heeft al een prijs vanaf 150.000 euro. En dan heb je nog geen één optie aangevinkt. De auto, zoals hij in deze staat is, kost €1,037,659. Daarmee heb je niet alleen één van de meest brute auto’s, maar ook één van de meest dure G-klasses die er überhaupt worden verkocht.

motor van de mercedes