Wie wordt de nieuwe James Bond?

Eigenlijk hadden we vorig jaar al de premiere van No Time To Die moeten zien, maar door de huidige situatie is dit uitgesteld. Het zou nu in april gaan plaats vinden, maar er gaan geruchten dat het wederom wordt uitgesteld naar het najaar. Hoe dan ook, veel belangrijker dan de echte datum voor de premiere is de vraag wie de nieuwe James Bond gaat spelen.

De laatste jaren wordt de naam van Idris Elba vaak genoemd als mogelijke opvolger van Daniel Craig, die onder andere door zijn rol als James Bond $140 miljoen eigen vermogen heeft. Daar valt wel het een en ander voor te zeggen. Elba is inmiddels een gerenomeerd acteur met tal van indrukwekkende producties als Star Trek: Beyond, Avengers: Infinity War en Fast & Furious.

Idris elba nieuwe James Bond

Naast de knappe acteur worden ook regelmatig andere namen genoemd. Zo is Tom Hardy ook favoriet, net als Regé-Jean Page van de Netflix-serie Bridgerton.

Tom Hardy, James Norton of Idris Elba?

Als we het echter hebben over realistische kansen dan staat Tom Hardy bovenaan met James Norton als goed alternatief. Elba zien we pas op een derde plek terug. Dat zou kunnen betekenen dat de donkere acteur eerder op basis van zijn achtergrond zou worden gekozen, dan op basis van zijn acteerprestaties. Hollywood wil immers niet al te wit over willen komen.

Tom Hardy nieuwe James Bond acteur

Of het productieteam van de nieuwe James Bond film inderdaad nog op zoek is naar een nieuw gezicht is nog niet duidelijk. Eerder ging het gerucht dat Tom Hardy al was gecast voor de rol, maar dat wordt door de producent met klem ontkent. Voorlopig moeten we dus nog veel geduld hebben, de definitieve keuze horen we waarschijnlijk pas nadat No Time To Die in première is gegaan.