Direct zonlicht in de ochtend

Elke dag direct zonlicht in je ogen krijgen is een eenvoudige manier om stress te verminderen en ook nog eens beter te slapen. Zorg ervoor dat je elke ochtend zo’n twee tot tien minuten aan direct zonlicht krijgt. Dit heeft namelijk een goed effect op je biologische klok. Deze gewoonte zal je helpen om je mentale gezondheid te verbeteren.

 

Neem koude douches

Natuurlijk zijn er maar weinig dingen relaxter dan een warme douche. Maar wist je juist dat een koude douche goed is voor je mentale gesteldheid?  De voordelen van een koude douche zijn reuze, en een van de belangrijkste voordelen is dat een ijskoude douche ontzettend goed is voor je geestelijke gezondheid.

Kauwgom kauwen

Ui een studie, met studenten als testgroep, is gebleken dat het kauwen op kauwgom stress verminderend werkt. Ook hun focus en kortetermijngeheugen voorafgaand een examen werden hierdoor verbeterd. Je ziet weleens voetbaltrainers hard kauwen langs de zijlijn wanneer de wedstrijd heel spannend is. Dat is omdat het kauwen van kauwgom de impact van stress verzwakt.

kauwgom kauwen goed voor je mentale gezondheid

Regelmatig sporten lost al veel op

Nog iets wat gemakkelijk een leuke gewoonte kan worden: sporten. Het onderzoek van het British Journal of Sports Medicine heeft namelijk aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging goed kan zijn bij de behandeling van depressie, angst en psychische problemen. Probeer daarom regelmatig de sportschool op te zoeken of lekker te bewegen in de buitenlucht.

Bekijk weleens een comedy show

Iets minder intensief, waar je ook makkelijk een gewoonte van kan maken en je mentale gezondheid op vooruit zal gaan. Lachen is namelijk heel goed voor je gezondheid. Het kijken van grappige films verhoogt de pijntolerantie van mensen.