Elektrische step van de Lidl

Hoewel ze niet allemaal legaal zijn, is de elektrische step razend populair in Nederland. En daar weet de Lidl goed op in te spelen door te komen met de Doc Green Elektrische step ESA 800. Door de achterwielmotor met 350 watt kan je een maximale snelheid bereiken van 23 kilometer per uur. Daarnaast heeft het een actieradius van 13 kilometer.

Verder heeft de step 8″ banden, een mechanische wrijvingsrem en is hij uitgerust met een bel, voorlicht, reflecterende strook en een achterlicht. Vanwege de huidige regels rondom de licht elektrische voertuigen mag je jammer genoeg niet met deze step op de openbare weg. Maar daar komt al snel verandering in.

Elektrische step van de Lidl

E-steps legaal vanaf 2023

Nu zijn de meeste elektrische steppen nog illegaal. Zo mag je alleen de weg op met een step die door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Rijksdienst voor het Wegverkeer is benoemd tot een bijzondere bromfiets. Maar vanaf 2023 verandert dit. Er zijn dan wel een aantal regels waar je je aan moet houden:

  • Je moet minimaal 16 jaar zijn.
  • Je mag maximaal 25 kilometer per uur.
  • De e-step mag maximaal 55 kilogram wegen.
  • Een kenteken wordt verplicht.
  • Als bestuurder moet je gebruik maken van het fietspad.

Megakorting van de Lidl

Ondanks het formaat van 103 cm × 43 cm × 101 cm en een gewicht van 10,8 kg kan je hem makkelijk meenemen door hem op te vouwen. Maar waarom zou je hem nu kopen als pas vanaf 1 januari legaal op de openbare weg mag rijden? Naast dat het een leuk kerstcadeau is, geeft de Lidl nu ook megakorting. Zo kostte de step eerst 449 euro, maar met een korting van 48% ben je nu nog maar 229 euro kwijt. Echt een koopje dus.

Die paar weken tot het nieuwe jaar kun je hem best wel even in de schuur zetten of gebruiken om alvast te oefenen zodat je in het nieuwe jaar gelijk kan opstappen en wegrijden. Als je hem nu bestelt op de site van de Lidl heb je hem binnen 3 dagen al binnen en je hebt tot 90 dagen de tijd om hem te retourneren.

Heb je liever een elektrische fiets? Dan heb je geluk want ook deze heeft de Lidl goed afgeprijsd.