Het onderzoek

De resultaten van dit onderzoek zijn verzameld via een online enquête onder 198 mensen waarin deelnemers gevraagd werden om zowel subjectief als objectief te beoordelen hoeveel tijd ze hadden in een uur om een boek te lezen. Om de theorie te testen, kreeg de helft van de groep te horen dat er aan het eind van het uur een vriend langs kwam, terwijl de andere helft te horen kreeg dat ze geen plannen hadden. De deelnemers waarvan aan het eind van het uur een vriend langskwam, gaven zichzelf 10 minuten minder leestijd dan de deelnemers die geen plannen hadden.

meeting MAN MAN

Het doet iets met ons brein

Wanneer we later op de dag een verplichting hebben, doet dit simpelweg iets met ons brein. Vooral op het werk heeft dit dus een negatieve invloed. Wanneer we later op de dag een meeting gepland hebben staan, zijn we van mening dat we tot die tijd niet aan een groot project mogen werken dus spenderen we onze tijd aan het beantwoorden van e-mails of dingen die over het algemeen een stuk minder productief zijn. Door de vergaderingen zo veel mogelijk in de ochtenden te plannen, zijn we daarna ”vrij” waardoor we dus productiever werken.

Over all is het belangrijk om jezelf niet onder te dompelen in werk. Na een lange dag voel jij je suf, futloos en je hoofd stroomt over van alle informatie die je die dag hebt moeten verwerken. Maar, no worries: zo zie je er fris uit na een lange dag werken.