Wat zijn de meest romantische steden ter wereld?

De lijst is samengesteld door de website Bounce en ze hebben dat gedaan op basis van verschillende factoren. Zo is er gekeken naar de hoeveelheid romantische activiteiten voor stelletjes in een stad, het aantal romantische hotels en restaurants en de prijzen voor twee personen. Vervolgens ontstaat deze mooie lijst met romantische steden waar je jouw volgende citytrip kunt plannen.

1. Parijs

Parijs maakt zijn naam waar en staat bovenaan deze lijst. Dit komt door de mooie architectuur, 706 romantische hotels en 1.511 romantische restaurants.

Parijs meest romantische stad ter wereld

2. San Francisco

In de Verenigde Staten is San Francisco de meest romantische stad. Er zijn 310 romantische activiteiten te ondernemen, zoals een wandeling door het Golden Gate Park of een tripje in de kabelbaan. Ook ligt het aan het water waardoor je een strandwandeling kan maken. Verder zijn er veel spa’s en wellness-centers te vinden.

3. Amsterdam

Een romantisch tripje op een budget? Dan kan je gewoon in Nederland blijven want Amsterdam staat op de derde plek. Ook hier vind je veel romantische restaurants, hotels en meer. Zo schreven we eerder al eens over de mooiste spots voor Valentijnsdag in Amsterdam.

4. Barcelona

In Barcelona kan je samen met je partner genieten van de prachtige architectuur zoals de Sagrada Familia of de Casa Milà. Daarnaast zijn er 591 romantische activiteiten te beleven, kan je er genieten van tapas en zijn er 800 romantische restaurants te vinden. Ook een concert in het prachtige Palau de la Musica Catalana is een aanrader.

5. Lissabon

Op de vijfde plek vinden we Lissabon terug. Deze stad is vaak gebruikt in films en dat is niet zonder reden. Het is namelijk een prachtige stad en daarom perfect voor een romantische trip met je partner. Er is heel veel te beleven voor stelletjes en je kunt er heerlijk wandelen. De prijzen van een hotel liggen vaak vrij hoog in deze stad dus je moet er wel wat voor over hebben.

6. Firenze

Liefde gaat door de maag zeggen ze wel eens en dit spreekwoord verandert in waarheid als je in Firenze bent. Je geniet er namelijk van de Italiaanse keuken waardoor het heerlijk is om romantisch uiteten te gaan. Ook hier zijn weer volop romantische hotels te vinden en en je kan bijvoorbeeld de zonsondergang bewonderen bij de Piazzale Michelangelo of picknicken in de Boboli-tuinen.

Forenze romantisch vakantie met je partner vriendin

7. Dublin

Ook Dublin is een populaire stad voor mensen die een romantische plek zoeken. Dit komt onder meer vanwege het traditionele uiterlijk van de stad en het vele groen. Ga bijvoorbeeld picknicken in het park St. Stephen’s Green, loop door de Long Room Library of ga anders een lunchen bij Dublin Castle? Er is meer dan genoeg te beleven in de Ierse hoofdstad.

8. Sevilla

Sevilla is een lust voor het oog en er zijn veel romantische activiteiten te beleven in deze Spaanse stad. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van Plaza de España, het Koninklijk Paleis van Sevilla en het Maria Luisa-park (Parque de Maria Luisa).

9. Santa Barbara

Nog een Amerikaanse stad op deze lijst is Santa Barbara en deze ligt net als San Francisco in Californië. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, dineren en genieten van muziek. Ook zijn er veel interessante musea te vinden, smul je bij McConnell’s Fine Ice Cream van heerlijke ijs en kan je als je avontuurlijk bent gaan klimmen in Rock Garden.

10. Marrakesh

De top 10 van de meest romantische steden wordt gecomplementeerd met het Marokkaanse Marrakesh. Hier is het heerlijk vertoeven voor kunstliefhebbers en daarnaast geniet je er van de heerlijke Marokkaanse keuken, ritjes op kamelen en romantische hotelletjes.