Methode 1: eiwitten voor een ‘vol gevoel’

De eerste methode is dat je veel verschillende eiwitrijke maaltijden moet eten als je het verlangen hebt om meer te eten en toch wil afvallen. Is je doel om vet te verliezen en spierkracht op te bouwen? Dan is deze methode perfect voor jou. Eiwitten zijn erg belangrijk voor weefsel zoals spieren. Door voldoende eiwitten binnen te krijgen, zou je meer vet moeten verliezen terwijl je juist je spiermassa behoud. Ook helpen eiwitten je stofwisseling terwijl je vet verbrand.

Afvallen zonder te hoeven sporten. Diëtisten vertellen 3 methodes

Voor een ‘gezond’ persoon is het normaal om 0,83 eiwit per kilo van je lichaamsgewicht binnen te krijgen. Iemand die 70 kilo weegt moet dus sowieso 58 gram eiwitten binnen krijgen. Als je een fanatieke sporter bent, is het beter om wat meer binnen te krijgen. Dit zit dan ongeveer tussen de 84 tot 140 gram eiwit per dag. Diëtisten vertellen wel dat het ook makkelijk is om in overmaat te consumeren. Daar moet je dus wel enorm voor oppassen. Als je namelijk te veel eiwitten binnenkrijgt verlies je geen gewicht, maar kom je juist aan.

Methode 2: veel groente met weinig zetmeel

Als je wil afvallen, leggen mensen vaak de focus op minder eten. Hier word je vaak chagrijnig van, waardoor de motivatie ook snel wegvalt. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Wat slim is om te doen? Kijk welk groente en fruit je lekker vindt. Deze producten probeer je dan in een bepaald ritme terug te laten komen. Bij groente is het dan wel belangrijk om groente te vinden waar weinig zetmeel in zit. Van dat zetmeel kan je namelijk enorm aankomen. Groentes met weinig zetmeel zijn bijvoorbeeld: broccoli, bloemkool, spinazie, spruiten, asperges, etc.

Afvallen zonder te hoeven sporten. Diëtisten vertellen 3 methodes

Methode 3: je eetlust onder controle houden met vezels

Een van de andere methodes om meer te kunnen eten en toch je doel in het afvallen te bereiken: eet veel vezels. Het binnenkrijgen van vezels is ook erg belangrijk. Deze vertragen namelijk je spijsvertraging. Hierdoor heb je langer het gevoel dat je vol zit. Een ander voordeel aan vezels is dat ze enorm goed zijn voor je darmen. Je hebt minder kans op darmziektes met de juiste hoeveelheid vezels. Je moet per dag ongeveer 28 gram vezels binnenkrijgen als je een ‘gezonde’ hoeveelheid binnen wil krijgen. Om dit binnen te krijgen kan je peulvruchten, rijst, noten, havermout, etc. eten.