McDonald’s eten en afvallen? Het kan!

Kevin Magannis, woonachtig in Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee, deelde zijn bizarre dieetgewoonte met zijn volgers op sociale media. “Als je fysiek gezonder wil worden, is McDonalds de plek waar je moet zijn”, aldus een schampere Magannis. Bij de start van het dieet woog de 57-jarige Amerikaan nog 108 kilo en leed hij bovendien aan een voorstadium van diabetes type 2.

Zijn besluit om 100 dagen lang niets anders te eten dan fastfood heeft daarom in eerste instantie veel weg van een klucht. Maar niets is minder waar: de Amerikaan vertelt drie maanden later al bijna 26 kilo kwijt te zijn na het eten van Big Macs, Quarterpounders en frietjes bij McDonald’s. Bovendien ging zijn cholesterolgehalte omlaag, verbeteren zijn bloedwaarden en heeft hij vrijwel geen buikje meer.

 

Halve porties zijn de oplossing

Het raadsel hoe de Amerikaan ondanks de grote hoeveelheden calorie├źn per portie toch wist af te vallen, wordt daarmee alleen maar groter. Toch is de oplossing vrij simpel: Magannis geeft toe dat hij de porties halveert. “Ik neem de helft van de maaltijden. Als we meer benzine tanken dan in de tank past, komt het op onze heupen terecht.”

De crux van het probleem ligt volgens de Amerikaan dan ook in de hoeveelheid voedsel die we dagelijks consumeren. “Het gaat er niet zozeer om wat je eet. Het is de hoeveelheid die ons opjaagt. Halve porties zorgen ervoor dat je afvalt, driekwart porties houden je op gewicht.” Deze stelling lijkt Magannis met zijn dubieuze dieet te bevestigen. Daarbij maakt de Amerikaan wel enkele kanttekeningen. Zo stelt hij geen frisdrank in zijn menu’s te hebben besteld, maar enkel water te hebben gedronken. Daarnaast at hij tussen de drie maaltijden door geen tussendoortjes.

Zijn video ging viraal op sociale media

Natuurlijk wekte de onorthodoxe formule de nodige interesse bij veel mensen. Al snel ging de Amerikaan met zijn dieet viraal op sociale media. Toch stelt hij geen reclame te maken voor McDonald’s of anderszins zakelijke overeenkomsten met de fastfoodketen te hebben. “Mijn achternaam is Magannis en ik had overgewicht. Daarom noemde veel mensen mij Big Mac.”

Middenin New York bereikte Magannis de onderste dag van zijn dieet, dat hij afsloot met een Spicy Cripsy Chicken Menu. Op de vraag of hij na 100 dagen fastfood nog steeds genieten van een Big Mac, antwoord de Amerikaan bevestigend. “Veel mensen vroegen wat mijn eerste maaltijd wordt op dag 101”, aldus de Amerikaan. “Het antwoord was een Big Mac tijdens de lunch!”