Poppin’ bottles is niet zo vet als in de videoclips

Een fles kopen is niet vet. Dat komt door een hele hoop redenen, welke voor velen van ons heel herkenbaar zullen zijn. Begrijp ons niet verkeerd, als je graag een fles vodka wilt bestellen vanavond, ga je gang. Het is alleen niet zo tof als dat je denkt. Een fles brengt vele vaak belachelijke verantwoordelijkheden met zich mee. Helaas is de realiteit een bittere pil en kunnen we met recht zeggen dat het kopen van een fles beslist niet altijd rozengeur en maneschijn is.

1 Houd die zuurverdiende euro’s in je portemonnee

Allereerst is het de kostenpost. Een fles kopen is simpelweg niets anders dan op de opzwepende beats van Drake (of iedere andere willekeurige gangsterplaat) je portemonnee vrijwillig leegschudden. Het is namelijk zo dat die fles met inhoud die je bestelt ongeveer vier keer zo duur is als bij de plaatselijke slijterij. Ja, op stap gaan is duur. Nee, dat wil niet zeggen dat je daarin mee moet gaan.

Hoe vervelend is het als je doordeweeks keihard knokt om de cornflakes op tijd in ’t schap te zetten en in ’t weekend die zuurverdiende centen erdoorheen jaagt aan een fles vodka. Lijkt ons niet echt in verhouding staan, waardeer je geld dus iets meer. Je werkt hard voor iedere euro (waarschijnlijk) en een avond is net zo geslaagd met losse drankjes.

2 Het is geen statussymbool

Misschien wel een van de meest voorkomende problemen. Het kopen van een fles brengt meestal een vervelend effect teweeg. Wanneer je een groep jongens naar de bar ziet lopen en een fles ziet bestellen, dan is het moment daar om heel goed op te letten. Veelal zullen de individuele groepsleden hun eigen evolutie doormaken in slechts enkele seconden.

Meestal is de persoon die betaald (of gewoon ieders tientje heeft ingezameld en heeft afgegeven) de persoon die de grootste transformatie doormaakt. Hij verwerft zich het recht om de rest van de avond als een Alfamannetje door de club te paraderen, af en toe vergezeld door zijn fles. Alle overige leden zullen een iets minder heftige verandering doormaken.

Het zal echter wel opvallen dat ieder persoon ineens niet meer door een deur past en boos kijken is het nieuwe lachen, dus dat pakken ze ook even mee. Hoe dan ook, er is weinig charme te bespeuren bij een fles en haar onderdanen, dus alleen al vanwege die reden zou je het gewoon bij een glaasje moeten houden.

3 De likeability van een fles is nihil

We begrijpen best dat je graag laat zien aan de rest van de wereld dat je keihard aan het feesten bent met je vrienden. Dat moet kunnen het is tenslotte gezellig. Echter, wat we niet zo goed begrijpen is waarom je een van je beste vrienden inruilt of naar de wc stuurt, om vervolgens met die fles op de foto te gaan. Het is ten eerste zeer pijnlijk voor die vriend (niemand wil plaats moeten maken voor een fles) en daarnaast ligt de likeability van een fles toch echt een stuk lager.

Je wilt natuurlijk gezien worden en dat mag best. Echter, vraag jezelf eens af hoe het zou zijn als je iedere dag wakker wordt met foto’s van mensen die zichzelf met pakken melk, flessen cola of kannen koffie fotograferen. Juist, dat is volslagen belachelijk en of er nu ‘Cola’ of ‘Vodka’ op een fles staat, het wordt er gewoon niet beter op.

4 Instant Douchebag transformatie

Het is misschien niet de meest onderbouwde of originele reden, maar het is er wel een: een fles kopen maakt je gewoon een instant douchebag. Hoe je het ook wendt of keert, zodra je het barpersoneel op je af ziet lopen met die fles van 0,75L en een batterij aan partyvuurwerk, weet je dat je fout zit. Het koude zweet loopt langs je rug omlaag, maar je mag niet breken.

Het feit dat je eist dat iedereen je ziet staan zegt al genoeg. Het vuurwerk voegt namelijk niets toe, er zal vast wel eens iemand zich verbrand hebben en verder stinkt het gewoon. De enige reden dat die fancy sterretjes erbij zitten is om iedereen duidelijk te maken waar de douchebag van de avond zich bevindt. Niet echt het predikaat dat je vrijwillig op wilt plakken toch? Hoe dan ook, het gebeurt wel zodra je over gaat tot de koop.

Mocht je nou toch besluiten om een fles te kopen dit weekend, denk er dan aan dat je vooraf nog even de juiste kleding shopt. Hoe je dat op de juiste manier doet, dat lees je hier. Er zijn namelijk een aantal items die perfect matchen bij je fles vodka en die tevens duidelijk je originaliteit weerspiegelen. Have a good one.