Max Verstappen heeft flink genoten tijdens zijn vakantie

Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat binnenkort van start in Bahrein en dat betekent dat Max Verstappen weer achter het stuur mag kruipen. Echter heeft Verstappen flink moeten afvallen om het seizoen goed te kunnen beginnen. Zo zegt de Red Bull Racing-coureur zeker tien kilo te zijn aangekomen tijdens zijn vakantie. Natuurlijk zeer verdiend na zijn geweldige prestatie in 2022, waar hij het wereldkampioenschap voor de tweede keer op rij won.

 

“Ik geef mezelf een maand de tijd om te eten en te drinken wat ik wil en me een beetje te vermaken, normaal gesproken kom ik niet meer dan vijf kilootjes aan buiten de seizoenen om maar deze winter was dat anders’ , zegt Verstappen. Het was dan ook de vraag of het mogelijk was om al die kilo’s voor het begin van het nieuwe seizoen weg te trainen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Is Verstappen gereed voor het Formule 1-seizoen van 2023?

Tien kilo afvallen is een flinke uitdaging, vooral als dat binnen een periode van slechts zes weken moet gebeuren. Het afvallen is Max Verstappen gelukkig wel gelukt. Binnen dit aantal weken is Verstappen topfit geworden en lijkt hij klaar om dit seizoen weer maximaal te presteren. Hij moest zichzelf daarvoor dan ook uiteraard flink pijnigen, maar Max beweert dat hij dit zelf alleen maar lekker vindt.

Trainen is zeker geen probleem voor de F1-wereldkampioen

“Dat afvallen vind ik wel leuk, want dat is een beetje jezelf pijnigen. Je hebt een maand de tijd om een beetje van het eten en drinken te genieten, dus dan doe ik dat ook. Iedereen is anders. Sommigen vinden het heel leuk om het hele jaar door gewoon constant te zijn en ik vind het juist heel leuk om een maand niet aan trainen te denken. Als je in januari dan weer begint, is het meteen vol gas, in de ‘afvalmodus’, maar ook fit worden. Voor mij werkt het”, aldus Verstappen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)