Matt Morsia’s gescheurde achillespees

Matt Morsia is een fitness influencer met een waanzinnig grote following. Hij is onder andere bekend van zijn Morsia Challenge. Ook is hij erg actief op Instagram en laat hij je weten hoe je binnen 10 minuten er een stuk gespierder uit ziet.

 

Afgelopen jaar liep hij een achillespeesblessure op waardoor hij 100 dagen niet kon sporten. In deze tijd kon hij onder andere geen beenoefeningen doen, dus geen squats en deadlifts. Na drie maanden begon hij weer en vertelde hij hoe dit verliep.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MattDoesFitness (@mattdoesfitness)

Volg de vooruitgang van Matt Morsia op sociale media

Op zijn YouTube-kanaal ‘MattDoesFitness‘ liet hij zijn volgers weten dat hij deze blessure opliep tijdens een football wedstrijd met vrienden. Uiteindelijk bleek dat hij toch geopereerd moest worden aan zijn achillespees. In de tijd dat hij geen oefeningen kon doen met zijn benen werd wel aangeraden om zijn bovenlichaam wel te blijven trainen. Deze tussentijd bleef hij wel video’s plaatsen over zijn vooruitgang en doktersbezoeken.

Wat gebeurt er als je 100 dagen moet stoppen met trainen?

Na 100 dagen mocht Matt Morsia dan eindelijk weer aan de gang. Eerst wordt er samen met een fysio gekeken hoe alles gaat. Dan vertelt hij dat Matt weer aan de slag mag, maar dan alles rustig moet opbouwen. Zelf vertelt hij dat hij heel veel zin heeft om weer te beginnen maar dat de spierpijn waarschijnlijk enorm zal zijn. Hij begint daarom met deadlifts, 3 sets van 10 reps met 100 kilogram. Wat best een anticlimax is omdat dit 33% is van wat hij normaal lift.