Gun jezelf wat extra

Natuurlijk is het belangrijk om er een gezonde leefstijl op na te houden, maar je mag jezelf best af en toe eens wat extra verwennen. Voor veel mensen geldt dat ze op het gebied van eten en drinken wel wat guilty pleasures hebben. Geef daar zo nu en dan gerust eens aan toe. Het is natuurlijk niet de bedoeling om elke dag de frituurpan uit de kast te trekken, maar zo nu en dan mag je jezelf best een lekkere snack voorschotelen. Van één snack in de week zul je niet direct aankomen!

Kies voor comfort

Jezelf binnenshuis vermaken kan relatief simpel zijn. Pak een goed boek, bekijk een film of zet een interessant televisieprogramma op. Let er dan wel op dat je lekker zit. Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe belangrijker het is dat je dat op ontspannen en ergonomisch verantwoorde wijze kunt doen. Met een goede schommelstoel in huis heb je het beste van twee werelden. Je profiteert dan namelijk niet alleen van aangenaam zitten, maar je krijgt door het schommelen in feite een lichte work-out. Zo train je de buikspieren en versterk je de knieën, terwijl je tegelijkertijd ook de bloedsomloop verbetert.

Ga naar buiten zodra het kan

Je loopt waarschijnlijk niet graag in de regen. Maar zolang het droog is, is er eigenlijk geen excuus om binnen te blijven zitten. Tegen vrieskou kun je jezelf wapenen met de juiste kleding. Juist in de wintermaanden is het belangrijk om zo veel mogelijk daglicht mee te pakken. Zo is je huid alsnog in staat om wat vitamine D aan te maken.

Verzorg je huid goed

Als we het dan toch over de huid hebben: die kan in de wintermaanden wel wat extra aandacht gebruiken. Er zijn speciale gezichtscrèmes voor mannen verkrijgbaar, evenals producten om de huid mee te kunnen scrubben en reinigen. Zo verwijder je dode huidcellen en onzuiverheden. Je stimuleert daarmee de celvernieuwing.