Gespierder lijken op foto’s zonder Photoshop of filters

Matt Morsia, op Instagram beter bekend als MattDoesFitness, geeft een interessant beeld van de manier waarop foto’s eenvoudig gemanipuleerd kunnen worden met een paar tips om gespierder te lijken. Zelfs zonder filters of fotobewerking met Photoshop kun je blijkbaar je volgers voor de gek houden, bovendien is het kinderlijk eenvoudig. In een tijdsbestek van amper tien minuten zie je hem transformeren van een normale bodybuilder tot een man die volledig afgetraind is. Dat lijkt bijzonder, maar met de juiste belichting en een goede camerahoek kom je al een heel eind.

Het spreekt voor zich dat Morsia sowieso behoorlijk gespierd is, maar met de juiste positie, belichting, camerahoek en ademhaling wordt het net iets indrukwekkender. Zo zie je hem op de eerste foto zoals hij werkelijk is, dus zonder het samentrekken van de buikspieren. De transformatie laat echter een heel ander beeld zien. Morsia begint met het sluiten van de jaloezieën in zijn homegym zodat hij de verlichting goed kan instellen. De belichting wordt vervolgens aangepast en de verwarming gaat een paar graden hoger. Dat lijkt niet echt van betekenis te zijn, maar er is meer aan de hand.

Een paar oefeningen en het resultaat staat als een huis

“Cruciaal is de vorm die ik wil laten zien”, zegt Morsia. “Dit doe ik met een paar simpele oefeningen zoals push-ups, arm curls en dumbbell lateral raises. Slechts een paar sets zijn nodig om te zorgen voor een goede en zichtbare doorbloeding van de aderen en spieren.” Morsia voltooit zijn transformatie door zichzelf met water te besproeien. Dat klinkt raar, maar het heeft wel effect. Door de camera een stuk hoger te plaatsen wordt zijn torso beter geaccentueerd. Het aanspannen van de buikspieren doet de rest.

Zie hieronder zijn Instagram-video voor het verschil:

Zo werkt het dus. In slechts tien minuten tijd verandert Morsia zijn lichaam. Zo laat hij zijn volgers denken dat hij een stuk gespierder is dan in werkelijkheid. De volgende keer dat jij de perfecte foto wil uploaden naar Instagram, volg je gewoon zijn tips.

Wil jij daadwerkelijk aan jezelf werken en groter worden? Lees dan de tips om sneller gespierde armen te krijgen.