Zijn vermogen liegt er niet om

Terwijl de gewone sterveling nog altijd droomt van een flink passief inkomen om zo op een tropisch eiland te kunnen genieten van een vroegpensioen, daar is de Deense voetballer in dienst van FC Barcelona er allang mee bezig. Sterker nog, hij doet het best lekker. Dat komt overigens niet door zijn interessante salaris bij de Spaanse topclub. Martin Braithwaite is namelijk gezegend met een goed stel hersens. Van zijn salaris hoeft hij het namelijk niet te hebben. Alleen al bij ‘zijn’ club zijn er dertien spelers die meer verdienen. Ondanks dat relatief magere inkomen heeft de Deen al een eigen vermogen opgebouwd van dik 200 miljoen euro. Hoe dan?

Mocht je op basis van het bovenstaande denken dat hij gewoon het geluk heeft dat hij een rijke vader heeft, dan sla je de plank behoorlijk mis. Ooit begon hij bij zijn carrière bij Esbjerg FB, in Denemarken. Vanuit daar vertrok hij naar Frankrijk om maar liefst vier seizoenen voor Toulouse FC te spelen. Dat verruilde hij vervolgens voor Middlesborough en via een tussenstop in het Spaanse Leganés werd hij uiteindelijk goed genoeg bevonden om zijn carrière bij Barcelona voort te zetten. Dat kostte de Spanjaarden zo’n 18 miljoen euro, een koopje dus voor FC Barcelona.

Hij is een van de rijkste voetballers door zijn investeringen

Ben je als voetballer uiteindelijk ingelijfd bij FC Barcelona, dan heb je nog maar weinig te wensen zou je denken. Toch is het verhaal van Braithwaite net iets anders. Toen hij nog voor Toulouse speelde, besloot hij te gaan investeren.

Samen met zijn oom werd er 700.000 euro geïnvesteerd in het vastgoedbedrijf NYCE Companies. Dat bleek een goede zet. Zo’n kleine 12 maanden later was die 700.000 euro een kleine 8 miljoen euro waard geworden. Met name het investeren in grote Afro-Amerikaanse wijken in de V.S. bleek ontzettend lucratief te zijn. Om je alvast een idee te geven (en om een zekere Bernhard van Oranje jaloers te maken), Braithwaite bezit nu samen met zijn oom Michael zo’n 1.500 appartementen. Nog eens 500 appartementen staan op het punt om voltooid en opgeleverd te worden.

Martin Braithwaite heeft een Amerikaanse mindset

Naast de bestaande investeringen proberen de twee om ook betaalbare woningen in Philadelphia en New Jersey aan te bieden. Voor Martin Braithwaite is de keuze om juist in Amerika te investeren bijzonder logisch. Zelf heeft hij een Amerikaanse mindset: groot dromen, groot denken en grote dingen doen. Kortom, the sky is the limit.

Overigens is het vastgoed niet het enige waar hij in heeft geïnvesteerd, hij heeft namelijk ook geld gestoken in het restaurant van zijn vrouw, bovendien heeft hij ook nog het kledingmerk ‘Trente’. Al met al doet hij het in zijn eentje beduidend beter dan zijn Spaanse werkgever.

‘Ik heb altijd die Amerikaanse kant gehad, en ik denk dat dat misschien de reden is waarom mijn mindset misschien meer Amerikaans is: groot dromen, geweldige dingen doen, doelen opschrijven’, zei Martin Braithwaite in april van dit jaar  in een interview met The Philadelphia Inquirer. Naast het vastgoed heeft hij ook een aandeel in het restaurant van zijn vrouw en een kledingmerk ‘Trente’. Terwijl zijn huidige werkgever in financiële nood verkeert, heeft hij zijn schaapjes meer dan op het droge staan.

Dat je als voetballer flink kan cashen, dat is geen geheim meer. Check wie de 5 rijkste Nederlandse voetballers van 2021 zijn.