Het verhaal van Mari Llewellyn

Instagram-fitgirl Mari Llewellyn viel meer dan 40 kilo af gedurende de afgelopen twee jaar. Ze had een goede jeugd, waarin ze eigenlijk nooit heeft gestruggled met haar gewicht. Ze zat goed in haar vel en woog juist onder het gemiddelde. Toen ze begon met studeren veranderde dat compleet. Van buitenaf leek het alsof alles goed ging, maar eigenlijk ging het een stuk minder goed met haar. Ze begon last te krijgen van een depressie, wat resulteerde in slechte eetgewoontes door emotie. Hierdoor begon ze aan te komen.

Op dat moment ging het een stuk minder goed met Llewellyn. Ze begon slechtere cijfers te halen en zat steeds minder goed in haar vel. Toen het afstuderen ook nog eens niet van harte ging, bereikte ze een dieptepunt. En in dat dieptepunt wist ze dat er iets moest veranderen. Ze stopte met haar studie en trok weer bij haar vader in. Dat gaf haar meer tijd en ruimte om te werken aan haar mentale gezondheid.

Hoe viel ze meer dan 40 kilo af?

Toen haar mentale gezondheid het begon toe te laten, begon ze ook te werken aan haar fysieke gezondheid. Het eerste wat ze deed was het veranderen van haar dieet, maar wel in stapjes. Zo ontbeet ze eerst altijd met een muffin, maar besefte ze dat dit eigenlijk geen goede start is van de dag. Ze besloot daarom muffins te vervangen voor havermout en eieren. Daarna begon ze ook met het veranderen van andere gewoontes in haar dieet. Ze voegde bijvoorbeeld producten met gezonde vetten toe aan haar dieet, zodat ze goed en lang vol zou zitten. Voorbeelden daarvan zijn avocado en zalm. Deze verandering in dieet hielp ook meteen voor haar mentale gezondheid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mari Llewellyn (@marillewellyn)

Toen haar dieet langzamerhand steeds gezonder werd, begon ze ook met sporten. Ze startte met wandelen met haar hond. Na een tijdje, toen ze zich daar goed genoeg bij voelde, sloot ze een sportschool abonnement af. Het ging niet vanzelf en ze kende veel tegenslagen, maar stopte niet. Ze las zich meer in over sport en voeding, zodat ze haar uiteindelijke doel kon bereiken. Het doel: afvallen en sterker worden. Zoals we nu kunnen zien, is dat zeker gelukt!

Mari Llewellyn is nu een populaire Instagram-fitgirl

Na haar avontuur besloot ze een foto te posten van haar veranderende lichaam. Een before en after foto. Deze post ging dezelfde dag nog viral, waardoor ze onwijs veel volgers binnensleepte. Ze kreeg uiteraard veel vragen. Ze besloot van haar passie haar eigen business te maken. Inmiddels heeft ze haar eigen YouTube-kanaal met 182.000 abonnees. Ze maakt hiervoor video over haar leven, wat ze eet en work-outs die ze doet. Zo werd zij een van de bekendste Instagram-fitgirls.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mari Llewellyn (@marillewellyn)

Zie hieronder meer foto’s van het Instagram-account van Mari Llewellyn:

Niet alleen Mari Llewellyn onderging een grote transformatie door haar nieuwe sport- en eetgewoontes. Lees ook het verhaal van Adele en zie hoe zij poseerde op de cover van de nieuwe Vogue.