Er was veel om te doen – ook bij Ajax zelf. Marc Overmars klapte uit de school over zijn wandaden – ongepaste foto’s naar vrouwelijke collega’s sturen – pakte de biezen, en het Amsterdamse voetbalimperium beefde na door de shitstorm die het teweegbracht. Een PR-bom die nog echoot zogezegd. Des te meer nu duidelijk wordt hoe snel Overmars elders zijn activiteiten mag vervolgen.

 

Wat is het salaris van Marc Overmars bij Royal Antwerp FC?

Hij liep de bonus van 1,25 miljoen euro alsnog mis na de ontbonden contractverlenging bij Ajax. Maar zijn nieuwe werkgever wil de voormalige vleugelspeler maar al te graag welkom heten, blijkbaar. En dat is heel wat meer dan hij bij Ajax op jaarbasis binnenhaalde. Nieuwsblad.be meldt namelijk dat goed ingewijde bronnen nabij de voormalig Barcelona-speler spreken over een één miljoen euro als jaarsalaris.

Om het in perspectief te plaatsen: daarmee is Overmars gelijk de meestverdienende sportdirecteur van België, speculeert het Belgische medium. Eventuele extra bonussen, zoals ten tijde van zijn verdiensten bij Ajax, daarover wordt nog niets gemeld vooralsnog.

Maar blijkbaar weegt het talent bij onze zuiderburen uiteindelijk zwaarder dan de boodschap die deze deal uitdraagt. Ander land, andere mentaliteit? Wij vinden het bijzonder. Wat denken jullie hierover?