Het leven van Manny Khoshbin

Nog maar veertien jaar oud en Manny Khoshbin moest al onder het mom van dienstplicht naar het Iraanse leger. Hierdoor voelde de familie zich extra gedwongen het land uit te vluchten en naar Amerika te gaan. Eenmaal in de VS aangekomen, moest het gezin van zes personen het doen met een schamele $2.000. Zijn vader was een baan beloofd, maar dit bleek gelogen te zijn toen ze arriveerden. Manny Khoshbin moest leven in een auto die hij had gekocht van het kleine beetje geld dat hij wel had, totdat zijn vader een stabiele bron van inkomsten had.

Toen Manny zestien was geworden, ging hij werken op een k-markt. Hier verdiende hij 3,15 dollar totdat hij vertrok en werd aangenomen om te werken op de marketing- en verkoopafdeling van een ander bedrijf. Daar verdiende hij $500 per week en werd hij de beste verkoper van het bedrijf. Op zijn achttiende begon hij allerlei noten onder zijn eigen merk te verkopen. Helaas hield deze onderneming het niet lang vol. De gezondheidsdienst stond aan de deur om te vertellen dat hij zijn zaak moest sluiten. En net toen het niet erger kon worden, werd hij opgelicht voor de laatste 20.000 dollar die hij nog had. Met het geld wilde hij oorspronkelijk een plaatselijk benzinestation kopen, zoals zijn vader had voorgesteld.

Van de bodem naar de top

Manny Khoshbin gaf echter niet op. In plaats daarvan omringde hij zich met veel succesvolle mensen. Iets waar hij veel kennis van opdeed. Een van deze kennissen bood Khoshbin uiteindelijk aan om voor zijn hypotheekbedrijf te gaan werken. Hij werkte 5 tot 6 maanden voor hem en daar leerde hij hoeveel geld je uit leningen kunt halen. Toen begon hij zijn eigen bedrijf rond hypotheken, maar hij had er niet genoeg geld voor. Tot hij een welgesteld iemand ontmoette die zijn plan wel zag zitten. Ze gingen samen in zaken en door overal in te investeren konden ze veel geld verdienen.

In zijn eerste jaar opende hij twee warenhuizen waar hij met het ene 30.000 dollar per maand verdiende en met het andere 60.000 dollar per maand. Hij verkocht beide winkels na een anderhalf jaar. Sindsdien investeert hij in vastgoed in zijn eigen bedrijf “The Khoshbin Company” in Orange County. Hij is met grote stappen en hard werk aan zijn fortuin van 250 miljoen dollar gekomen, iets wat hij dus zelf verdiend heeft. Hij heeft momenteel vastgoed in zeven verschillende staten en hij droomt nog groter te worden en verschillende bedrijven onder zijn hoede te kunnen nemen. Wil jij nou zelf ook leven als een miljonair? kijk dan naar 9 dingen die je moet doen na je 20ste om miljonair te zijn bij 30.