De verschillen tussen de mannensneaker en vrouwensneaker

Sneakers zijn er in alle vormen, modellen en prijzen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de 10 duurste exemplaren die ooit verkocht zijn. Ook qua maten kom je sneakers tegen in verschillende (buitenlandse) maten. Wat niet iedereen weet, is dat een mannenmaat en een vrouwenmaat onderling met elkaar verschillen. Dit heeft te maken met het feit dat de vrouwenvoet nou eenmaal een andere vorm heeft dan die van ons mannen. Zo is de voet van een vrouw over het algemeen kleiner en smaller, zet ze haar voet anders neer en is ook de breedte van de hiel anders. Al deze aspecten zorgen ervoor dat vrouwensneakers op een andere manier moeten worden ontworpen dan de mannensneaker.

mannensneaker

Mannenmaten en met vrouwenmaten

Zie jij een mooi model sneaker op de (online) vrouwenafdeling, dan houdt op zich niets je tegen om deze aan te schaffen. Veel sneakers worden sowieso veel in een unisex-model uitgebracht. Toch is het belangrijk om te letten op de verschillen tussen mannenmaten en vrouwenmaten. Als jij als man met maat 40 een vrouwensneaker in maat 40 past, zal deze te strak zijn. Vooral aan de zijkanten zijn schoenen voor dames strakker.

Verschil in lengte bij de keuze voor een sneakermaat

Het wordt daarom aangeraden om een halve tot hele maat groter te passen in het geval van sneakers. Kijk je bijvoorbeeld naar de Europese maat van sneakers, dan verschillen de vrouwelijke en mannelijke variant van een sneaker in maat 38 tóch van elkaar. De mannensneaker is in dit geval een halve centimeter korter. Vrouwen, die smallere voeten hebben, hebben namelijk meer lengte nodig. Uiteindelijk hangt het af van het model van de schoen en natuurlijk jouw eigen voet. Over het algemeen geldt: probeer voor de zekerheid geschikte exemplaren in een mannenmaat te vinden. Zo weet je zeker dat je mannensneaker goed zit en niet gaat knellen.

Nog op zoek naar een mooi, tijdloos model? Ga dan voor de witte variant. Die kun je werkelijk met alles combineren.