Mannen met een bierbuikje

Heel veel mannen denken vaak dat vrouwen alleen maar vallen op afgetrainde lichamen. Waar die gedachte precies vandaan komt, is alleen niet heel duidelijk. Grote kans dat mannen deze gedachte gewoon zelf ontwikkeld hebben door bepaalde shows op tv. Volgens onderzoek zijn vrouwen het hier helemaal niet mee eens.

Mannen met een buikje hebben namelijk wel zo’n 2.5 keer zoveel kans op een swipe naar rechts als mannen met een afgetraind lichaam. Althans, als het gaat om een serieuze relatie.

Mannen met een buikje hebben meer succes op datingapps

Waarom vinden vrouwen mannen met een buikje aantrekkelijk?

Het blijkt dus dat mannen met een ‘dad bod‘ dus meer in de smaak vallen. Dit komt door het idee dat vrouwen krijgen bij deze mannen. Mannen met een buikje zien vrouwen namelijk vaak als vriendelijker. Ook zien vrouwen mannen met een buikje als geschikte partner wat betreft kinderen. Ze zien mannen met een buikje dan als vaders die alles voor hun baby overhebben en gelijk een grote lach op hun gezicht krijgen als ze hun kindje zien. Bij mannen met een sixpack is dat vaak niet zo. Vrouwen zien hen vaker als té zelfverzekerd, ruig en ze krijgen sneller het idee dat die mannen kinderen maar irritant vinden. Mannen met een sixpack worden wel sneller naar rechts geswiped wanneer de vrouw ‘een leuke avond wil hebben’. Maar als het dus aankomt op een serieuze relatie, staat het bierbuikje toch op nummer één.Dit is natuurlijk wel een beetje een stereotype, maar dat maakt de gedachte nog niet minder waar.

Weet jij eigenlijk niet zo goed hoe online daten in elkaar zit en wil je graag tips om te flirten? Bekijk dan de do’s en dont’s bij online daten.