Dark wash denim

Met dark wash doelen we op alle donkere mannen jeans die net niet zwart zijn. Eén van de basisregels die bij jeans vaak worden aangehouden luidt als volgt: hoe donkerder de jeans, hoe beter hij geschikt is voor formele gelegenheden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat donkere jeans niet goed samengaan in andere stijlen, integendeel. Donkere jeans komen veelal voor in een wijdere pasvorm, waardoor ‘ie je outfit een grove touch geeft. Het beste is dan ook om ook bij het bovenlijf niet voor te strakke fits te gaan. Ga voor iets ruimere T-shirts, waarbij een jacket de look helemaal afmaakt. Daarnaast leent een dark wash denim zich heel goed voor een double denim look.

denim kleuren MAN MAN
Foto via: Instagram Felix

 

Mid wash denim

Een mid wash denim heeft een aantal basisregels die je in je achterhoofd zou moeten houden. Als je deze denim gebruikt voor een double denim look, dan zouden er altijd twee tinten verschil tussen de twee items moeten zitten. Een mid wash denim komt het beste tot zijn recht bij een sterk contrast. In onze ogen gaat ‘ie het beste samen in klassieke outfit, in combinatie met een basic T-shirt/sweatshirt en sneakers. Eventueel een leren jas erbij en je hebt een simpele maar hele toffe outfit.

denim kleuren MAN MAN
Foto via: Instagram Andre Hamann

 

Light wash denim

Van alle denim kleuren is dit nog wel de meest wispelturige. Het ene moment is het de stijlvolste broek waarmee je outfit helemaal on point is en het volgende moment zie je alleen oudere mannen met tennisschoenen deze broek dragen. Een lichte denim is perfect voor een streetstyle look, in combinatie met een hoodie. Voor een alledaagse look is het tof om het te combineren met een T-shirt in een contrasterende kleur. Echter is het in de winter niet de handigste kleur. Rock hem daarom dan ook vooral in warme lentedagen en in de zomer.

denim kleuren MAN MAN
Foto via: Instagram Louis Darcis

 

Black denim

Eén van de meest gedragen kleuren is toch wel een zwarte denim. Het kan in een all black outfit of in combinatie met opvallende kleuren. Met deze broek kun je alle kanten op. Een black denim is ook de beste kleur als je skinny jeans wil dragen. Hij kan simpelweg met alles worden gecombineerd, van een zwart T-shirt tot een felle hoodie en een grijze coltrui tot een blauwe hoodie. Je kunt bijna niet fout combineren. Dat is één van de redenen dat deze zwarte mannen jeans zo populair is. Onmisbaar in de kledingkast van de man.

denim kleuren MAN MAN
Foto via: Instagram Zeno

 

Ook pantalons zijn enorm stijlvolle broeken voor mannen. Echter dien je wel te weten hoe je deze goed moet rocken. Dit is de juiste lengte van een pantalon.