Omdat de coltrui toch steeds geliefder wordt onder het Nederlandse publiek, ga je hem ook in steeds meer verschillende vormen, kleuren en patronen vinden. De basic merino-wollen coltrui is er één die altijd goed staat onder je pak of op je jeans. Maar tegenwoordig zie je ze ook in meer streetstyle-varianten in de winkels komen.

Coltrui in zakelijke look

Zoals we hierboven al beschreven, kan de coltrui prima zakelijk gedragen worden. Ga je naar werk of een diner, dan kan jij de coltrui prima onder je pak dragen. Ga voor een basic variant, gemaakt van wol of cashmere. Vermijd hier de synthetische coltruien, die zien er vaak wat meer casual uit. Draag je mannencoltrui in een contrasterende kleur aan je pak, draag een paar sneakers of chelsea boots en top het af met een mooie overcoat. Zo heb jij de perfecte mix in zakelijkheid en casual!

donkergrijze coltrui mannen winter herfst trends truien 2021 2022

Coltrui

Antraciet €159 Shop nu
coltrui beige mannen

Beige

Coltrui €159 Shop nu
Mannen coltrui combineren outfits MAN MAN
Foto via Instagram @Matthiasgeerts

Casual style

De meest gewaardeerde look: casual. Jeans, trui en een stevige jas. Wil je het iets spannender aanpakken? Stap een beetje uit die standaard truien en ruil ze om voor een coltrui. Wanneer jij de coltrui rockt op je jeans, stap je een beetje uit het vaste straatbeeld. Wanneer jij een mooie coltrui combineert met een goede jeans en een jacket zorg je niet alleen voor een iets chiquere look, je ziet er ook gewoon beter uit. Tot slot is het voordeel van een jeans dat alles erop past, dus ga voor een bruine coltrui met een groene jas voor een perfect plaatje.

Mannen coltrui combineren MAN MAN
Foto via Instagram @Kevinelezaj

De coltui is een perfecte vervanger voor het overhemd! Om de coltrui goed te combineren, zou je eens deze kleurencombinaties moeten bekijken, zo maak je altijd de juiste indruk.