Cristiano Ronaldo keert terug bij Manchester United

Laten we niet ingaan op wie de beste voetballer ter wereld is, dit is namelijk een oneindige discussie voor velen. Hoe dan ook, we kunnen stellen dat Cristiano Ronaldo bij de absolute top hoort van het voetbal. Hij begon zijn professionele carrière bij Sporting Lissabon en vertrok in 2003 naar de Premier League, om zich daar vervolgens te ontwikkelen tot een speler van wereldklasse. In de periode 2003 tot 2009 schitterde hij namens Manchester United FC en won hij meerdere prijzen. Na een lange periode bij het Spaanse Real Madrid en een korte periode bij het Italiaanse Juventus keert Cristiano Ronaldo nu terug bij ‘The Red Devils’. De Portugese superster krijgt zijn oude rugnummer 7 terug, welke voorheen weggelegd was voor Edison Cavani.

Hoeveel verdient Manchester United aan de shirtverkoop?

Dat een dergelijke transfer ook financieel aantrekkelijk kan zijn, dat bewees de shirtverkoop van de PSG-shirts van Lionel Messi al. Bij Cristiano Ronaldo is dit niet anders. Toen officieel aangekondigd werd dat hij terug zou keren naar Manchester United, gingen de shirts direct als warme broodjes over de toonbank. Van enorme rijen voor de fanshop tot aan webshops die talloze bestellingen binnenkregen; de Cristiano Ronaldo-gekte was een feit.

Na slechts twaalf uur was de omzet al 32,5 miljoen pond. Dit is omgerekend zo’n 40 miljoen euro. Nog nooit eerder bracht een Premier League-shirt zo’n hoge omzet op in zo’n korte periode. Hoewel er natuurlijk nog rekening gehouden moet worden met de kosten van de shirts en de verkoop, kunnen we stellen dat de club uit Manchester financieel een goede zet heeft gemaakt. Wanneer je bedenkt dat het transferbedrag van Cristiano Ronaldo ‘slechts’ 15 miljoen euro was, dan zou dit bedrag volgens LoveTheSales afgelopen weekend al terugverdiend zijn.

Check hieronder de top 10 van de meestverkochte voetbalshirts uit de Premier League (seizoen 2021-2022): 

shirtverkoop pl spelers
LoveTheSales