Van vrachtwagen tot camper

Neem een vrachtwagen van het type Man TGS 26.540, compleet met het beruchte 6×6-chassis. Die kan je mooi gebruiken om je wildste ideeën op los te laten. Zo heb je dus met wat geduld, vakmanschap en doorzettingsvermogen, een aardige basis voor een hyper moderne camper met alles erop en er aan. Dat gezegd hebbende, het voertuig genaamd MD56c van Unicat heeft veel weg van een expeditie-voertuig, het is deels een camper annex mobiel commandocentrum. Dat klinkt interessant, zeker als je beseft dat je daarmee niet alleen 1.5 miljoen dollar (zo’n 1.4 miljoen euro) armer bent. Dat is inderdaad een flink bedrag voor een veredelde camper, maar je hebt dan wel de beschikking over een woonoppervlakte met een lengte van bijna 27 voet. Omgerekend komt dat neer op zo’n 8 meter.

grote camper
Foto via Unicat

Een volwaardig huis op wielen

De gehele constructie van de camper bestaat uit glasvezel en composiet, gemonteerd op een stalen frame dat via een inventief systeem op het chassis is gemonteerd. Toegang tot de feitelijke camper is mogelijk vanuit de cabine, maar ook vanaf de buitenzijde via een trap. De camper is voorzien van de nodige sanitaire voorzieningen zoals een volwaardige douche en badkamer. Een kleine keuken met inductiekookplaat en magnetron maken het geheel compleet.

Kampeerplezier voor 1.5 miljoen dollar

Voor de slimmerik die denkt dat je wel over een staanplaats met energieaansluiting moet beschikken: nee dat is niet nodig. Een zonnepaneel met een vermogen van 1850 watt zorgt ervoor dat de 24,6 kWh batterij wordt opgeladen. Dat klinkt wellicht als bijzonder beperkt, maar ook daaraan is gedacht. De wagen heeft namelijk een Honda generator als backup voorziening. Mocht je overigens denken dat het er behoorlijk leuk uitziet, maar je toch graag wilt weten waar je de fietsen moet laten: optioneel is een rek te installeren waardoor je zelfs 2 motorfietsen kunt meenemen.

Mocht jij liever zelf aan de slag gaan met een auto transformatie, neem dan een voorbeeld aan deze familie. Wil je inspiratie opdoen? Check hieronder meer foto’s van de reusachtige camper:

camper met zonnepanelen
Foto via Unicat
woonkamer in camper
Foto via Unicat
slaapgedeelte camper
Foto via Unicat