Een dag sporten en eten als Chris Hemsworth

YouTuber en fitnesstrainer Jesse James West probeert wel vaker de diëten en trainingsschema’s van bekende mensen. Dat is allemaal te zien op zijn kanaal. In een van zijn video’s probeerde hij die van acteur Chris Hemsworth, die er voor zijn rol als de god en superheld Thor ook echt een goddelijk lichaam moet weten onderhouden. Voor Thor: Love and Thunder onderging hij dan ook een gigantische transformatie.

 

Hoe ziet het schema van Chris Hemsworth eruit?

Wanneer Hemsworth bezig is met het trainen voor een film ziet zijn schema er elke dag vrijwel hetzelfde uit. Hij eet elke dag dezelfde maaltijden en doet zware trainingen. Hij begint de dag met een uitgebreid ontbijt van rozijnen, een kopje havermout, een banaan, 4 eieren, een glas vetvrije melk, sinaasappelsap en een proteïne shake.

Hoewel Chris Hemsworth – tot Jesse’s grote blijdschap – niet onwijs vroeg opstaat, zit hij zeker ook niet lang stil. Na het ontbijt gaat hij eerst wandelen en daarna komt alweer de tweede maaltijd alweer met cottage cheese, yoghurt, noten en kalkoen en nog een shake. De eerste work-out is een surfsessie, aangezien Hemsworth dichtbij het strand woon. De YouTuber heeft er een stuk minder ervaring mee, dus hij moet het eerst nog even leren.

Maaltijd nummer drie is de eerste warme maaltijd. Met kip, bonen, broccoli, zilvervliesrijst en een glas melk zou het net zo goed een avondmaaltijd kunnen zijn. De drie maaltijden en een paar snacks, waaronder Amerikaanse beef jerky, zijn bij elkaar al bijna 2500 calorieën. Dan komt de eerste fitness sessie eraan. In totaal doet hij zo’n 11 verschillende oefeningen met gewichten waar je u tegen zegt.

De vierde maaltijd bestaat uit asperges, zalm en quinoa en een glas vetvrije melk. Dan is het nog niet klaar, want er komt nog een laatste maaltijd: een eiwitshake, twee stuks toast en twee eieren. Jesse James eet het met enige tegenzin op en dat is niet zo gek want het is ook wel heel veel. In totaal heeft hij 341 gram eiwit, 342 gram koolhydraten en 74 gram gegeten, samen maar liefst 3.398 calorieën. De YouTuber voelde zich gesloopt. Moet je nagaan dat Hemsworth dit elke dag doet wanneer hij zich voorbereidt op een film.

Zie de YouTube-video hieronder: