Yves Tighe moest zijn leven veranderen

De 55-jarige IT-consultant uit Braintree in het Verenigd Koninkrijk was een regelmatige sportschoolbezoeker, maar had nooit echt veel aandacht besteed aan zijn dieet. “Mijn familie zat in de horeca, dus eten is belangrijk voor mij”, vertelt hij.

 

Ik zou alles eten wat ik wilde. Er was geen beperking.” Hij kookte alles met verse basis ingrediënten, maar hij at veel pasta. Daar zitten veel koolhydraten in, maar niet genoeg eiwitten. Zijn werk moedigde ook de vrijdagborrels met collega’s aan en dat was een flinke boosdoener voor zijn lichaam. Op zijn zwaarst woog hij ongeveer 108 kilo. Na een bezoek aan de oogarts werd aan Yves Tighe geadviseerd om een cholesteroltest te laten doen bij de dokter. De resultaten waren op het randje en hij besloot dat het tijd was om fit te worden. “Dieet was voor mij altijd een probleem“, zegt Tighe. “Ik dacht dat ik gezond at, maar at het verkeerde voedsel en dronk altijd alcohol.”

Personal trainer helpt hem een handje met afvallen

Hij begon met boksen en stapte vervolgens over naar CrossFit voordat hij aan de slag ging bij Ultimate Performance in Londen. Een deel van wat hem naar dat programma trok, was een focus op goed eten. Yves Tighe werkte samen met een personal trainer en begon met een vetverliesprogramma van acht tot tien weken. Daarbij mocht hij minder koolhydraten en concentreerde zich vooral op eiwitten en groene groentes.

Ik had heel veel rauwe eiwitten achterovergeslagen om mijn eiwitten binnen te krijgen door te denken dat ik Rocky was“, zegt hij. “Het resultaat was een erg magere ik en hoewel ik de eerste doelen bereikte, was dat niet een look die ik erg leuk vond“, aldus Tighe. Hij wilde dikker worden, dus begon hij aan carb cycling. Carb cycling is een dieetvorm waarbij je je hoeveelheid koolhydraten aanpast of laat cyclen tussen trainingsdagen en rustdagen.

Van IT-adviseur naar bodybuilder

Binnen een paar maanden vroeg zijn trainer of Tighe bodybuildingwedstrijden wilde proberen. “Op het podium gaan en een echte bodybuilder worden, was iets waar ik van droomde“, zegt hij, “maar in werkelijkheid nooit voor mogelijk had gehouden.” Sindsdien won hij twee competities en scoorde hij een uitnodiging voor de Britse finale. “Ik ben er niet eens als wedstrijd aan begonnen. Ik ging gewoon naar binnen om op het podium te staan ​​​​en het gevoel te hebben dat ik erbij hoorde.”

Mijn gezondheid is nu helemaal in orde, vooral in vergelijking met velen van mijn leeftijd. Ze zijn elke week bij de dokter met een slechte rug of een ziekte.” Door zijn het gymmen, voelt hij zich een stuk jonger. “Ik voel me zeker geen 55. Ergens in de twintig met veel ervaring.

Aan het begin van deze eeuw ging er een video viral van de toentertijd 8-jarige Richard. Zo ziet de jongste bodybuilder ooit er nu uit (29 jaar).