Toen Ashley wist dat hij zijn gewicht moest veranderen

Ashley is altijd al wat molliger geweest dan de meeste mensen. Dit had nooit impact op zijn gezondheid. Hij kon eigenlijk alles doen wat andere ook konden. Maar op een dag overleed een goede vriend van hem. Dit zorgde voor zijn overgewicht. Door al het verdriet dat hij had, ging hij steeds meer en meer eten. Hij had toen alleen zelf niet door dat hij een emotie-eter was. Nadat hij al vele kilo’s was aangekomen, kreeg hij op een dag te horen dat hij diabetes had. Hij moest dus zijn leven gaan veranderen en gaan afvallen. Op dat moment had hij zijn zwaarste gewicht bereikt van maar liefst 215 kilogram.

 

Van 215 kilo naar 88 kilo

Om weer een gezond leven te moeten leiden, moest Ashley enorm veel afvallen. Dit moest niet van anderen, alleen van hemzelf. Hij wilde graag beginnen met wandelen. Dit heeft hij wel een aantal keer gedaan, maar hij merkte dat het niet voor hem was weggelegd omdat hij telkens zo buiten adem was. Een goede vriend van hem vertelde hem uiteindelijk dat er ook een open meer in de buurt was, waar hij lessen kon volgen in het water.

Hij begon met twee lessen in het weekend en voor een tijd heeft hij ook vier lessen per week van twee uur zwemmen gevolgd. Hij vond het zwemmen de ideale work-out aangezien het bewegen voor hem makkelijker was in het water. Hij vertelt ook dat de instructrice hem erg geholpen heeft met zijn weightloss-journey. Ze hielp hem motivatie te houden en telkens een stapje verder te gaan. Zo is hij 127 kilo afgevallen.

Ashley’s zelfbeeld is verbeterd

Toen Ashley nog 215 kilo woog, vond hij het vreselijk om in de spiegel te kijken. Hij was niet tevreden met wat hij zag. Daar is hij nu enorm in veranderd. Hij kijkt met plezier weer in de spiegel en kijkt trots terug naar zijn hele journey. Niet alleen zijn zelfbeeld is verbeterd, maar ook zijn ritme en eetpatronen. Zo at hij eerst op een dag nog voor zijn werk chocolade, chips en andere snacks. Hij haalde in de avond altijd take-aways, want hij hield niet van koken. Nu kan hij met volle mond zeggen dat hij enorm van koken houdt en hij het leuk vindt om naar de sportschool te gaan en hier en daar een praatje met mensen te maken. Dit kon hij twee jaar geleden zeker niet zeggen.

De operatie is erg duur

Nu hij 127 kilo is afgevallen, heeft hij natuurlijk wel nog veel huid over. Hier kun je een operatie voor aanvragen. Maar dit is duurder dan dat Ashley verwacht had. Zo’n operatie moet namelijk bij een privé kliniek. Deze kliniek vraagt er 35.000 pond voor, oftewel €39.641. Dit geld is niet iets wat hij zo kan ophoesten. Daarom is hij zelf begonnen met een inzamelingsactie om uiteindelijk zijn ‘droom’ lichaam te bereiken. Zie de foto’s op de website van Daily Mail.