‘De Malediven van Italië’

Italië is natuurlijk wel weer een stukje dichterbij dan de échte Malediven. Maar dat maakt het zeker niet de moeite minder waard. In Italië vind je (onderaan ‘de hak’) Maldive del Salento Pescoluse. Dit is een strand dat volgens velen erg vergelijkbaar is met de stranden van de Malediven. Ook hier vind je de mooie witte stranden en het heerlijk helderblauwe water. Het strand is redelijk smal, maar wel kilometers lang. Plek is er dus genoeg.

 

Wat kun je doen op Maldive del Salento Pescoluse?

Ben je dus van plan om naar de Malediven van Italië te gaan en pak je het vliegtuig? Dan kon je aan op luchthaven Brindisi. Je bent hier maar vijf uurtjes verwijderd van het strand. Naast dat je dus heerlijk kan chillen op het strand, zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Je kunt mee gaan met boottochten om te gaan snorkelen of duiken. Ook kun je omliggende kustplaatsen gaan verkennen zoals Otranto of Santa Maria de Leuca. Duik je in de avond liever een kroeg in? Dat is ook zeker een optie!

Kleine tip voor de vakantie naar ‘de Malediven van Italië’

Ben je nu echt iemand die gewoon de hele dag niks wil doen en gewoon lekker op een ligbedje bij wil kleuren? Dan moet je zeker niet vergeten om een parasolletje te huren of zelf mee te nemen. Er zijn namelijk al genoeg hittegolven geweest. Daar wil je natuurlijk niet onder lijden.

Wil je nu graag nog meer tips voor goedkope vakantiebestemmingen? Ga een keer naar de Griekse eilanden. Ook deze eilanden geven je een Malediven feeling.