De geruchtmakende documentaire

Eind 2015 verscheen de Netflix Original documentaire Making a Murderer op de streamingsdienst. De documentaire werd door vele van ons bekeken en er werd veel over gesproken. De bizarre zaak waarin Avery werd beschuldigd en veroordeeld voor de moord op Theresa Halback riep twijfels op bij de kijkers. Mensen kregen het gevoel dat Avery erin werd geluisd door de politie uit Wisconsin. Hij had al een keer eerder onterecht vastgezeten voor maar liefst 18 jaar lang, voor de verkrachting van Penny Ann Beernsten. Een behoorlijke nederlaag voor de politie wat wellicht de reden zou kunnen zijn waarom Avery dit keer als schuldige werd aangewezen voor de moord.

 

Komt er nu meer duidelijkheid?

Drie jaar na het verschijnen van het eerste deel komt nu Making a Murderer Part 2 eindelijk op Netflix. Na afloop van het eerste deel waren er nog een hoop onduidelijkheden en vragen. Avery wilde zich niet neerleggen bij zijn veroordeling. Samen met een groep advocaten bleef hij vechten om zijn onschuld te bewijzen. De zaak is ook na afloop van het eerste deel gefilmd door Netflix, en er zijn veel opmerkelijke ontwikkelingen. Deze zullen in het tweede deel zeker aanbod komen. Dassey zal in het tweede deel ook een grotere rol spelen. In het eerste deel was te zien hoe hij een verklaring aflegde, die zwaar woog in de beslissing van de rechter. De manier waarop deze verklaring bij Dassey is afgenomen zorgde echter voor veel ophef. Wat de gevolgen zijn geweest voor de zaak zal in Making a Murderer Part 2 te zien zijn.

Een verrassing is het voor ons niet dat Netflix een vervolg heeft gemaakt op de succesvolle documentaire. Afgelopen week is Netflix namelijk nog flink in de prijzen gevallen bij de Emmy Awards.