Het fenomeen: de Emmy Awards

Al jaren gelden de Emmy Awards als de belangrijkste televisieprijzen in Amerika. Dit jaar was het alweer tijd voor de zeventigste editie, waar uiteraard heel Hollywood aanwezig was. Voor de makers van televisieprogramma’s draait deze avond natuurlijk om het bemachtigen van een of meerdere beeldjes. Logisch ook, het is de bekroning op je werk.

De Emmy Awards waren ook voor Netflix een belangrijk moment. Met maar liefst 23 gewonnen awards mag de streamingdienst zich tot behoorlijk succesvol benoemen. Ongeveer één op de vijf nominaties werd verzilverd en daarin blonk de succesvolle serie The Crown uit. The Crown won maar liefst vijf prijzen. Andere series die prijzen vielen waren onder andere Wild Wild Country, Strong Island, Stranger Things en John Mulaney: Kid Gorgeous at Radio City.

Emmy Awards Netlfix MAN MAN

Miniseries die in de prijzen vielen

Een bijzondere serie die in de prijzen viel was Seven Seconds voor actrice Regina King. Zij ontving de prijs beste vrouwelijke hoofdrol in een miniserie. Wat deze nominatie zo bijzonder maakt is dat de serie weliswaar gecanceld werd door Netflix na één seizoen.

Godless en Black Mirror deden het ook erg goed tijdens de Emmy Awards. Godless ontving drie prijzen, waaronder de prijs beste mannelijke bijrol in een limited serie die uitging naar acteur Jeff Daniels. Black Mirror ontving vier prijzen, waarvan één voor de beste aflevering, namelijk de USS Callister. Niet heel opvallend omdat de serie al jaren bekend staat om de kwaliteit van de serie.

Eén ding is duidelijk: Netflix verstaat haar vak als geen ander. Het is dus niet alleen het toenemende bezoekersaantal, maar ook het winnen van dergelijke prestigieuze awards die ons duidelijk maken dat Netflix er is om te blijven. Met een tijdspanne die zich zo ontvouwt hoeven we ons voorlopig niet druk te maken over het wegvallen van de geliefde binge-momentjes.

Emmy Awards Netlfix MAN MAN