De nieuwe Netflix-film Madame Claude

Netflix schittert vaak met waargebeurde films, die spraakmakende personen uit de geschiedenis in een nieuw daglicht zetten. Dat wordt naar alle verwachtingen ook het geval met Madame Claude. Deze film gaat over de gelijknamige persoon uit de Franse geschiedenis. Het was de bijnaam van Fernande Grudet.

Op haar 60e begon Fernande met het opzetten van een luxe bordeel met callgirls. Denk hierbij niet aan een raam op de Wallen, maar een chique bordeel in één van de duurdere wijken van Parijs. Onder haar gasten waren (zo zegt ze zelf) belangrijke politici, presidenten en maffiabazen. Het leven van Madame Claude was alles behalve saai en eentonig. Dat blijkt wel uit de trailer.

Madame Claude

Politie-onderzoek, gevangenisstraffen, gevaarlijk undercoverwerk en naar eigen zeggen zelfs John F. Kennedy in haar bordeel. Het leven van Fernande was turbulent, gestoord en daarom natuurlijk perfect voor een Netflix film. Haar carrière is al eerder verfilmd, maar nu is het tijd voor een remake. Die film is in handen van de Franse regisseuse Sylvie Verheyde. Actrice Karole Rocher speelt de hoofdrol in Madame Claude. De beide vrouwen zijn geen vreemden van elkaar. Eerder speelde Rocher namelijk al de hoofdrol in één van Verheyde’s eerdere films, Confession of a Child of the Century. Nu bundelen ze dus weer hun krachten.

 

Meer Franse films en series op Netflix

De lange weg naar succes, het hoogtepunt, maar ook het naderende einde: Madame Claude belooft het ons allemaal te laten zien. Om het eindproduct te zien moeten we toch nog even geduld hebben. De Franse film staat namelijk gepland voor een release op 2 april.

Tot die tijd kunnen we op Netflix gelukkig altijd nog genieten van andere toppers. Want ja, wat dacht je van Lupin? Van die serie met Omar Sy komt seizoen 2 binnenkort naar Netflix.