Het vermogen van Quote 500-lid Henk de Vries

Henk de Vries zit al een aardige tijd in de wereld van de coffeeshops en doet nog steeds goede zaken. De eigenaar van The Bulldog heeft de weg vrij gemaakt voor andere coffeeshops en veranderde het ‘theehuis’ in de ‘coffeeshop’.

Henk de Vries is een echte pionier in deze wereld en heeft daar een aardig vermogen mee opgebouwd. In 2018 werd zijn vermogen geschat op zo’n 100 miljoen euro. In 2019 was dat omhoog gegaan naar grofweg 105 miljoen euro. Niet slecht voor een coffeeshop eigenaar.

Coffeeshop eigenaar en ondernemer

Henk de Vries is echter meer dan alleen een coffeeshop eigenaar. Hij heeft meerdere coffeeshops en horecaondernemingen in Amsterdam, maar ook in Canada. Daarnaast heeft zijn geliefde Bulldog ook een eigen lijn van vloeitjes. Voor de niet rokers onder ons, vloeitjes zijn dat strookje papier waar je alle tabak en ander spul in doet en uiteindelijk een joint van rolt. De onderneming van Henk de Vries is razend populair en bekend over de hele wereld. Een waar imperium heeft de Amsterdammer opgebouwd.

vermogen coffeeshop eigenaar

Het begon allemaal in 1970 bij het popfestival in het Kralingse Bos. Er waren geen paar duizend man, wat de politie wel had verwacht, maar er waren echt 100.000 man en de politie was er niet op voorbereid. Bijna iedereen had zo’n stik in zijn handen en de politie besloot alleen op te treden bij agressiviteit. De eerste echte beweging richting het gedogen van de soft drugs. Op dit festival begon Henk de Vries met dealen en dit is het begin van zijn miljoenen imperium genaamd The Bulldog.

Hij heeft nu zelfs twee cafés, een hotel en verhuurt hij vakantiewoningen in Canada. Van dealen op een festival, tot een ondernemer met meerdere panden en miljoenen aan bezittingen. Dit noemen wij niet de American dream, maar de Dutch dream. 

Ben je nou benieuwd naar de effecten van drugs op je sportprestatie? Lees snel wat drugs met je sportprestaties doen.