De Macallan 1978, een voortreffelijke whisky

Zo’n 40 jaar geleden, in 1978, gebruikte de destilleerderij Macallan meer turf om hun whisky te maken. Juist dat maakt deze vintage whisky zo bijzonder. De rokerige single malt smaak zal je werkelijk versteld doen staan. Bovendien is de Macallan 1978 gerijpt in een vat die is samengesteld door diverse ex-bourbon vaten samen te voegen. Wat een bijzondere dimensie aan de smaak geeft.

Macallan 1978 MAN MAN

Volgens Steven Bremner, de whisky maker van The Macallan, is het bovendien ongebruikelijk om rokerige smaak van de turf samen te voegen met enkele kenmerken die synoniem staan voor de Amerikaanse eik, zoals toffee, vanille en abrikoos. Bremner voegt daar nog aan toe dat de whisky een bepaalde mysterieuze charme heeft. Dit door de onwetendheid over welke originele vaten er zijn gebruikt voor het nieuwe vat waar de vintage whisky zo’n 39 later in is gerijpt.

Mocht je bovendien een echte whisky liefhebber zijn, dan is een bezoekje brengen aan de Macallen ook zeker een aanrader. Gelukkig voor ons kent Schotland nog veel meer destilleerderijen. Met deze whisky roadtrip kun jij ze samen met je vrienden allemaal bezoeken.