De Flying Fox huren kost een vermogen

Gezien de huurprijs van dit luxe superjacht, mag je er van uit gaan dat het een bijzonder bootje is. Dat is het dan ook wel. Het motorjacht is geheel naar wens ontworpen en vervaardigd en is 136 meter lang. Het gevaarte is gebouwd in 2019 in Lurssen en is ontworpen door Mark Berryman Design. De styling van het exterieur is gedaan door niemand minder dan Espen Oeino. Hij won eerder al de Monaco Yacht Show Award in de categorie ‘Best Exterior Design’ in 2014 voor zijn design van de Solandge. Laatst genoemde boot werd overigens ook door Lurssen gebouwd.

Tijdloos genieten op dit luxe superjacht

De Flying Fox biedt dankzij een slimme indeling van de beschikbare ruimte, plaats aan maximaal 25 gasten te verdelen over 11 kamers. Hierbij is dan ook de master suite en 10 VIP-passagiershutten inbegrepen. De boot biedt daarnaast ook plaats aan maximaal 54 bemanningsleden, zodat je zelf maar een ding hoeft te doen aan boord: vooral genieten. De tijdloze styling, het onvoorstelbaar mooie meubilair en het weelderige meubilair zorgen ervoor dat een tocht met deze boot een onvergetelijke ervaring wordt.

duurste superjacht ter wereld luxe

Topsnelheid: 37 kilometer per uur

De Flying Fox heeft een stalen romp en een aluminium bovenbouw. Met een kruissnelheid van 15 knopen, een maximale snelheid van 20 knopen en een bereik van 6.500 nm (12.083 kilometer). Dat bereik is niet zo heel erg overdreven als je beseft dat de boot maar liefst 682.500 liter aan brandstof aan boord heeft.

Dit alles heb je aan boord

Dat is natuurlijk leuk zo’n grote boot, maar wat kun je nu in hemelsnaam op zo’n luxe superjacht doen? Nou, genoeg is wellicht een understatement, maar laten we je even een opsomming geven. Voor de minder zonnige dagen (iets wat we ons eigenlijk niet kunnen voorstellen), kun je jezelf gaan vermaken in de Beach Club. Voor de vrouwelijke gasten is er ook voldoende. We noemen bijvoorbeeld een schoonheidssalon, massagekamer, sauna, spa, zonnedek en een echte jacuzzi. Deze bevindt zich overigens op het dek.

flying fox luxe yacht

BBQ op zee

Mocht dat niet voldoende zijn om je te vermaken, bezoek dan het zwembad, de bioscoop, de fitnessruimte of de stoomkamer. Even gezellig met je vrienden barbecueën op de Middellandse Zee is ook geen probleem, een BBQ is immers aan boord net als een geweldige WiFi-verbinding. Zo post je gewoon de ziekelijk jaloersmakende foto’s op je Instagram. Zo hou je ook het thuisfront op de hoogte en weet iedereen waar je al die miljoenen aan uitgeeft.