Spannende thriller Young Wallander nu verfilmd voor Netflix

Thrillerschrijver Henning Mankell heeft al vele succesvolle boeken op zijn naam staan. Centraal staat de detective Kurt Wallander. In de boeken worstelt Kurt niet alleen met de zaken die hij moet ook oplossen. Ook zijn alcoholisme, scheiding en opvoeding van zijn dochter vormen een rode draad door de boeken heen. Een van Mankell’s boeken, Young Wallander, gaat over het vroege leven van de detective. Dit plot is nu verfilmd naar een nieuwe Netflix serie, die net zo spannend als The Bridge lijkt te gaan worden.

Een moord legt een groot netwerk van intrige bloot

De Netflix serie zal gaan over een mysterieuze moordzaak waar de jonge Kurt Wallander mee te maken krijgt. Kurt is net afgestudeerd als politieagent en wordt meteen in het diepe gegooid. Wanneer in een rumoerige woonwijk een jongen op een gruwelijke manier om het leven komt, wijst het bewijs al gauw in een onverwachte hoek. Een wapensmokkelaar lijkt er iets mee te maken te hebben, maar ook de elite van Zweden. Samen met de hoofdinspecteur Hemberg, gaat Wallander op onderzoek uit.

Young Wallander

Bekende uit The Bridge te zien in Young Wallander 

Als hij zich eenmaal heeft vastgebeten in de zaak, is de jonge politieagent vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen. Het maakt van Young Wallander meteen al een serie √©n moordzaak die je van het begin tot het einde in z’n greep houdt. In de Engelstalige serie zijn een aantal Zweedse acteurs terug te zien. De hoofdrol wordt gespeeld door Adam Pallson, die eerder al in het het ontzettende spannende The Bridge speelde.

De thriller serie is binnenkort te zien

Om te zien hoe de moordzaak in Young Wallander wordt opgelost, moeten we nog even geduld hebben. Vanaf 3 september zullen de zes afleveringen van de serie namelijk op Netflix te zien zijn. Tot die tijd moeten we het doen met de trailer, waar al veel verdachtmakingen, intrige en achtervolgingen in te zien zijn.