Avanguardia en Pierpaolo Lazzarini

Avanguardia betekent grofweg voorhoede in nieuwe ideeën of ontwikkelingen. Het Superjacht The Swan mag je zeker een nieuw idee noemen. En er is geen één andere vogel die deze super comfortabele mega vogel gaat uitdagen voor het leiderschap.

De Avanguardia is ontworpen door Pierpaolo Lazzarini van Lazzarini Design Studios. Dé man die bekend staat om zijn futuristische ontwerpen, gecombineerd met een hint van vintage. Denk bijvoorbeeld aan de formula drone one concept. Een vliegende auto geïnspireerd door de vormen van de 1950 formula one Ferrari modellen. Je kan het zo gek niet bedenken.

 

The Swan is het ultieme superjacht voor de Transformer liefhebbers

Zo trots als een zwaan paradeert ze over het water. Met de controlekamer hoog in de lucht straalt zij haar trots en kracht uit. Het overzicht bewaren is ook erg belangrijk bij zulke grote formaten. The Swan is maar liefst 137 meter lang en 22 meter breed. De ‘kop’ van de Avanguardia kan ingeklapt of uitgeklapt worden (als een echte zwaan).

avanguardia the swan jacht
Lazzarini Design Studio

Ondanks haar grote, kan zij toch een snelheid van 18 knopen bereiken. Dit is zo’n 33 kilometer per uur. Dit is mogelijk dankzij twee volledig elektrische motoren aan de zijkant. Wil je toch die 18 knopen bereiken? Dan heb je nog de centrale MTU Rolls Royce motor. Ja, zelfs de motor is luxe.

avanguardia the swan
Lazzarini Design Studio

Futuristisch, groot en luxe

De kop van een zwaan gaat naar beneden om te rusten. De kop van de Avanguardia gaat juist naar beneden om meer aerodynamisch te zijn. Een klein verschil: de kop van de Avanguardia kan ook nog eens losgekoppeld worden. Is het water te smal voor je 137 meter lange mega-jacht? Geen probleem. De kop kan eraf en dient vervolgens als een 16 meter lang ‘mini’ jacht. Super handig. En geen zorgen, er is een tweede controlekamer aanwezig voor als de Avanguardia onthoofd wordt.

avanguardia the swan uitklap superjacht
Lazzarini Design Studio

De Avanguardia beschikt over twee helikopterplatformen. Aan de achterkant zitten twee poorten voor twee jetcapsules. Een ander leuk project van Lazzarini. Verder kan jouw wagenpark ook mee onder de boot. Wil je geen witte zwaan? Je kan de Avanguardia ook in het zwart bestellen.

avanguardia the swan black
Afbeelding: Lazzarini Design Studio