Op zoek naar een luxe skivakantie?

Het in Milaan gevestigde architectenbureau Peter Pichler Architecture heeft een luxe boomhut-concept ontworpen. De hutten zijn onderdeel van een 7-sterrenhotel. Ze bestaan uit een serie houten ‘boomhutten’ die boven de bomen uitsteken in een afgelegen bos. Niet helemaal in de middle of nowhere, hoor. Vlakbij ligt namelijk het chique Oostenrijkse wintersportstadje Kitzbühel, waar jij ongetwijfeld de meest luxe skivakantie ooit ervaart.

luxe skivakantie oostenrijk

Faciliteiten van de boomhutten

Elke hut is toegankelijk met een glazen lift, die is verborgen achter de houten constructie die de hutten ondersteunt. De suites hebben ieder een vloeroppervlak van tussen de 60 en 80 vierkante meter, inclusief een badkamer. De meest luxe suites hebben ook een woonkamer en sauna. De suites hebben een gemeenschappelijke lobby, restaurant en spa. Omdat het project nog in de ontwikkelfase zit, zijn er voor nu nog (helaas) geen prijzen bekend.

Overdag creëert de open constructie een speels effect van licht en schaduw. ‘s Nachts lichten de hutten op in het bos. Het ontwerp is dan ook bedoeld om gasten tot rust te laten komen en één met de natuur te laten worden. Iets wat zeker gaat lukken in onze ogen.

“De connectie tussen mens en natuur is de kern van dit project”, vertelt Peter Pinchler Architecture. Het bureau voegt daaraan toe dat de suites “de zintuigen activeren en versterken door het gebruik van eenvoudige materialen uit de omgeving.”

Volgens het Global Wellness Institute bieden steeds meer hotels en verhuurders van vakantiehuizen de ervaring aan waarin je één kan worden met de natuur. In het Global Wellness Report 2019 staat dat ‘de natuur’ een vakantietrend is, omdat steeds meer mensen in steden wonen en weg willen uit de drukte. “Omdat beleving van de natuur een nieuw luxegoed is, proberen hotels en spa’s deze beleving tot hun unique selling point te maken,” constateert het rapport.

Over het skigebied Kitzbühel

Kitzbühel is voor skiliefhebbers een perfecte plek om de wintermaanden door te brengen. Met een totaal van 230 kilometer aan afdalingen kunnen ervaren en beginnende skifanaten beide hun ding doen. En met deze luxe nieuwe boomhutten zorgt zowel de binnen- als buitenlucht voor een echte vakantie ervaring.

Niet helemaal overtuigd? Check dan deze andere prachtige plekken voor een skivakantie.

ski