De Cosmograph Daytona van Haaland

Zijn Rolex Cosmograph Daytona is een model uit 2013. Dit horloge was uitgegeven bij de 50-jarige verjaardag van het Cosmograph Daytona. Het horloge van de Noorse voetballer is een sportieve Chronograaf. Dat wil zeggen dat hij multifunctioneel is. Deze horloges werden veel gebruikt door professionele autocoureurs. Het horloge is dan ook vernoemd naar een beroemd Amerikaans racecircuit. Op de bezel van Haaland zijn horloge kun je de tachymetrische schaal zien. Hiermee kunnen gemiddelde snelheden tot wel 400 kilometer per uur worden gemeten. Dit kwam coureurs dus goed van pas. Haaland heeft zelf ook een behoorlijke snelheid op het veld, dus als hij zichzelf wil meten tijdens het voetballen kan dat ook.

De bezel van het horloge is gemaakt van cerachrom. Cerachrom is een soort keramiek dat door Rolex zelf is ontwikkeld. Het zorgt ervoor dat de bezel van het horloge krasvrij is en niet verkleurt. Daarnaast is het materiaal ook beschermd tegen erosie. De bezel is kastanjebruin en in de ring zijn de cijfers ingegraveerd.

Een Rolex horloge met een ijsblauwe wijzerplaat

Het horloge van Haaland heeft een ijsblauwe wijzerplaat, gemaakt van platina. De horlogekast is tot 100 meter waterdicht. De band van dit horloge wordt door Rolex ook wel een Oyster band genoemd. Deze stalen band met driedelige, platte, brede schakels is inmiddels een klassiek ontwerp. Deze band is ook geheel gemaakt van Platina. Het meest waardevolle edelmetaal op deze planeet. Dit horloge heeft dan ook een behoorlijk pittige prijs. De normale adviesprijs van dit horloge is € 62.920,- Maar inmiddels is de marktwaarde van dit horloge €100,950.- Mocht je ook zo’n horloge willen, dan is moet je dus nog even sparen.

Ook generatiegenoot en topvoetballer Kylian Mbappé rockt een waanzinnig horloge.