Lazzarini Design zegt je misschien niet veel, maar ze hebben al een aantal dikke creaties in hun portfolio staan. Waaronder dit zwaan-achtige superjacht. Dit keer hebben ze een ietwat luguber dier gebruikt voor de basis van hun design. Niet een witte zwaan, maar een brute haai. En goedkoper wordt het er ook bepaald niet op.

Peperdure luxe jacht in de vorm van een haai

Dit luxe jacht is dus afgekeken bij de ‘koning van de zee’. Dat is te zien aan onder andere de ramen aan de voorkant in de vorm van haaientanden, de ‘vin’ boven op het schip, de uitklapbare zijvinnen en de algehele vorm van het luxe jacht. Dit jacht is immens groot en zit boordevol luxe toevoegingen.

Design

Het luxe jacht is getiteld: ‘Prodigium’. Het heeft de naam te danken aan de Romeinse architectuur. “Prodigium is het tweede jacht dat geïnspireerd is op de natuur. Het eerste was geïnspireerd op de zwaan, nu laten we de vormen en accenten van de haai met behulp van de Romeinse architectuur terugkomen”, aldus een woordvoerster van Lazzarini Design.

Zes verdiepingen en een eigen haven

We hebben het tot dusver eigenlijk alleen maar over het uiterlijk gehad, maar dat is uiteraard lang niet alles wat dit project te bieden heeft. Zo beschikt het vaartuig over maar liefst zes verdiepingen, waarvan 3 verdiepingen over ’n eigen zwembad beschikken. Ook heeft het genoeg ruimte om drie helikopters te luizen en is er een geheel eigen ‘privé-haven’ aan de achterzijde, waar je andere ‘kleine’ schepen tot dertig meter hoogte met alle gemak kunnen aanmeren. Als laatste heeft het jacht ook genoeg plek voor acht, ja acht, jetski’s. Dat alles verdeeld over een grootte van 152 meter lang en 34 meter breed.

Bootje

Plek voor maar liefst veertig man

In totaal kunnen er tot veertig mensen meevaren op dit technische hoogstandje. Ondanks de omvang van dit beest kan er nog steeds een snelheid van 22 knopen worden bereikt. Een jacht waar je ‘u’ tegen zegt. Check hieronder naar ’n aantal conceptbeelden van dit unieke jacht. Kan ermee best mee door, nietwaar? Dat vind je ook terug in de prijs: een bizarre 500 miljoen. Nog even sparen dus.

Jacht jacht Luxe jacht Luxe jacht