Wie is John Mayer?

Met een geschat vermogen van 70 miljoen dollar is John Mayer zeker de rijkste muzikant, maar hij kan zich wel het een en ander veroorloven. Terwijl veel collega-muzikanten hun vermogen zouden beleggen in onroerend goed, kiest Mayer voor een andere strategie. Uiteraard heeft hij een zeer uitgebreide gitaarcollectie, maar er is nog een andere passie in het leven van de muzikant: luxe herenhorloges.

 

Luxe herenhorloges van John Mayer

De liefde voor de betere horlogemerken begon voor John Mayer pas na aankoop van zijn eerste ‘echte’ horloge, een Rolex Explorer ΙΙ. De reden voor de aanschaf was niet zo zeer een directe behoefte aan een goed klokje, maar om het succes van zijn Room for Squares album (2001) te vieren. Vanaf dat moment was de fascinatie voor uurwerken geboren. Het is dan ook niet vreemd dat juist Rolex een van zijn favoriete merken is. Zijn persoonlijke favoriet is de GMT Master.

Patek Philippe, Rolex en IWC horloges

Inmiddels is de passie voor luxe herenhorloges zo ver doorgeslagen dat John Mayer steevast twee modellen meeneemt naar een optreden: de IWC en ‘zijn’ Patek Philippe. Het is de IWC Big Pilot die hij al droeg tijdens zijn eerste optredens en dat is nog steeds het geval. Ook de IWC Aquatimer Jacques Cousteau duikhorloge bevindt zich in zijn verzameling. Het is misschien niet het meest exclusieve klokje, maar wel een die erg bijzonder is. In ieder geval is het zo bijzonder dat hij het graag meeneemt op vakantie.

Op tournee

De Patek Philippe 5396G Limited Edition is weer een ander model wat John Mayer graag op het podium draagt. Wat hem vooral aanspreekt is het klassieke en bijna tijdloze ontwerp van de Patek Philippe modellen. Voor Mayer is het dan ook belangrijk dat de horloges die hij koopt ook echt uniek zijn. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor een van zijn laatste aankopen, de Rolex Submariner met het logo van het Franse duikbedrijf COMEX.

Advies van John Mayer

Voor degenen die overwegen ook een Rolex aan te schaffen, heeft John nog wel een goed advies. Zo kan het de moeite waard zijn om een Rolex Explorer ΙΙ Referentie 16550 aan te schaffen. Vooral de wijzerplaat verdiend de aandacht. In de originele uitvoering is die wit, maar er zijn ook uitvoeringen met een zwarte wijzerplaat. Die laatste is overigens een stuk goedkoper.