Luther seizoen 5 op Netflix

Eerder dit jaar werden de afleveringen van het vijfde seizoen al vrijgegeven. De vier nieuwe afleveringen van Luther seizoen 5 zijn namelijk al sinds de kerst te zien op BBC1. Zo hadden de fans al vier dagen de mogelijkheid om lekker tijdens de winterse dagen onder een dekentje op de bank te liggen met de nieuwste afleveringen van deze spannende serie.

Langere tijd werd er getwijfeld aan de komst van Luther seizoen 5. In 2015 verscheen namelijk het vierde seizoen van Luther, maar deze bestond uit slechts 2 afleveringen. Vele fans vreesden voor het einde van de serie. Gelukkig was dit vals alarm en werd afgelopen januari eindelijk het vijfde seizoen van Luther gelanceerd.

luther seizoen 5 MAN MAN

In het vijfde seizoen waagt DCI John Luther (gespeeld door Idris Elba) zich samen met D.S. Catherine Halliday (gespeeld door Wunmi Mosaku) aan de diepste geheimen en gevaren van Londen. De Engelse hoofdstad wordt opgeschrikt door talloze gruwelijke moorden, die ook voor de kijkers alsmaar openlijker worden. Ook dient DCI Luther af te rekenen met zijn eigen demonen.

Naast deze twee echte vakmensen zijn er ook rollen weggelegd voor oud bekenden van de serie. Er is namelijk een hoofdrol weggelegd voor Ruth Wilson. In het eerste seizoen kroop zij in de huid van Alice Morgan, waarmee ze belangrijk was voor het succes van de serie. Na dit eerste seizoen verscheen ze uit de serie.

Zondag 31 maart is de dag die jij vrij mag houden om het nieuwe seizoen van Luther te bingewatchen.

Het succes van Idris Elba

Krijg jij ook maar geen genoeg van Idris Elba? De beste man hemzelf lijkt volgens geruchten, naast Richard Madden, een grote kanshebber voor de rol van de nieuwe James Bond. Of hij het écht gaat worden, dat zal de tijd uitwijzen.

Naast zijn sterke rol in Luther is de man van veel meer markten thuis. Dit zijn 10 films met Idris Elba die jij aan je must-see list toe kan voegen.